Depremde  Elazığ Modeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasal yetkisini kullanarak seçim kararı almasının ardından aylarda beri durağan geçen siyasi hayat birden bire hareketlendi. 

Depremde  Elazığ Modeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur ittifakı üyesi partiler yanında Millet ittifakı ya da hiçbir ittifaka üye olmayan partiler Anadolu’yu karış karış geziyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin yıktığı illerimize olan ziyaretlerini MHP lideri Bahçeli ile birlikte sürdürüyor.

Birçok ilimize giden ve burada depremzedeler ile görüşüp bir yıl içinde konutların hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu söylemin bir vaat olmadığını ve hayata geçtiğini salı günü Elazığ örneği ile tüm ülkeye bir kez daha duyuracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ ziyareti iki açıdan önemli. Birincisi depremde iki can kaybı vermekle birlikte çok sayıda binası ağır hasarlı hale gelen hemşerilerimize geçmiş olsun mesajının verilmesi. İkincisi ise yıkımın en çok yaşandığı Kahramanmaraş, Hatay, Malatya başta olmak üzere diğer 10 ilde evini kaybeden vatandaşlara Elazığ’da kısa süre içerinde 27 bin konutu yaparak hak sahiplerine teslim edilmesi başarısı bizzat gösterilecek olması.

Ve yine bu ziyaretle birlikte, muhalefetin tüm eleştiri ve tutarsızlıklarına karşılık “yaparsa yine Erdoğan yapar” duygusunun ve vurgusunun tüm ülkeye bir kez daha sunumu gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşın   mağduriyetinin  bir an önce giderilmesi yönündeki güçlü iradesi ve ortaya koyduğu yoğun çalışmanın dışa vurumu olan Elazığ’da yapılan 27 bin konut da gösteriyor ki böylesine ağır bir sürecin altından da yine güçlü lider ve güçlü bir iktidar kalkar.