Deprem Uzmanlarından Malatya Depremi Açıklaması

Malatya'daki 5.2'lik deprem sonrası Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan tarafından açıklama yapıldı.

Deprem Uzmanlarından Malatya Depremi Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya Battalgazi'de 5.2 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin 6 Şubat depremleri döneminde kırılmamış bir fay hattında meydana geldiğini belirttiler. normal şartlarda farklı fikirleri olan bu iki uzman ismin aynı fikirde olup, aşağı yukarı aynı şekilde açıklama yapması dikkat çekti.

Prof. Dr. Görür yaptığı açıklamada, "Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi." ifadelerine yer verirken;

Prof. Dr. Ercan, "Malatya'da M5,3 luk deprem Pütürge kolunun kırılmayan parcasında oldu. Simdilik dahab büyüğu olmayabilir. Artcilar sürecek." şeklinde konuştu.