Elazığ'daki Öğrenciler Yaşadı, 4 Bin TL'yi Buldu!

Öğrencilere burs miktarı 4 bin TL'yi buldu. Şubat ayından itibaren hesaplara geçecek. İşte 2024 öğrenciye ek burs detayları…

Elazığ'daki Öğrenciler Yaşadı, 4 Bin TL'yi Buldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zamların ardından özellikle öğrenci kesiminin sevindiği bir haber geldi. Yeni yılda maaş zamları, hizmet ve ürünlerde zam, vergilerde zam ve daha birçok artış görülmeye devam ediyor. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan enflasyon kaynaklı birçok kesim geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Şehir dışında okuyan öğrencilerin yanı sıra kendi ikamet ettiği şehirde okuyan öğrenciler için de maddi olarak eğitime yetmek zor olabiliyor. KYK burs ve kredilerinin ardından belediyelerden öğrencilere destek çıktı. Peki, 2024 KYK bursu ne kadar? Öğrenciye belediye nakdi desteği ne kadar yapılacak? İşte 2024 karşılıksız üniversite bursu…

2024 KYK BURS VE KREDİSİ NE KADAR?

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak sağlanan KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredileri 2024 yılında zamlandı. Yeni yılda önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine sağlanan bursa artış sağlanırken devlet bağlantısıyla çeşitli kurum ve kuruluşlardan da nakdi destekler yapılıyor. Artan geçim maliyeti nedeniyle çocuğu üniversite de eğitim gören aileler nakit yetiştirmekte güçlük çekiyor. Öğrencilerin eğitim sürecinde sosyal ve ekonomik olarak yaşadığı problemlere sağlanan KYK bursu ile destek olunmaya çalışılıyor.

Yeni yılda öğrencilere yönelik yapılan maddi destekler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katkısıyla arttı. 2024 zammıyla lisans öğrencisine her ay yatırılan 1.250 TL 2 bin TL’ye yükseldi. Gelen zamla yüksek lisans öğrenimi gören bir öğrenci ise artık 2 bin 500 TL yerine 4 bin TL ödeme alıyor. 3 bin 750 TL maddi destekten faydalanan doktora öğrencilere de 6 bin TL’ye artış sağlandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BELEDİYEDEN NAKİT DESTEĞİ

Küresel çapta yaşanan enflasyon etkisi ülkemizde de kendisini alım gücünde gösteriyor. Hem eğitim hem sosyal hayatta zorlanan öğrencilere ise büyük bir destek daha geldi. Ailesinin yanında okuyan ya da şehir dışında okuyan tüm üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak destek ödemesi 2 bin TL olacak. Önümüzdeki aydan itibaren T.C. kimlik numarasına göre hesaplara yatacak KYK burs ve kredilerinin yanı sıra 2 bin TL ödeme belediyeden hesaplara geçecek.

YENİ AYDA 2.000 TL NAKİT DESTEĞİ

Belediyeden gelen yeni deneme projesinin açıklanmasıyla binlerce öğrenci sevindi. KYK burslarına ek olarak sağlanacak 2 bin TL ödemeyle öğrenciler 4 bin TL almış olacak. Sosyal ve ekonomik olarak rahatlayacak olan öğrenciler için ilk çağrı ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den geldi.

GAZİANTEP’TEN SONRA DİĞER BELEDİYELER HAZIRLANIYOR

Gaziantep Belediyesi’nin ikametgahlarına bağlı belediyelere öğrencilerin başvurması sonucunda 2 bin TL nakit desteği sağlaması haberinin yayılması büyük yankı yaptı. Şimdi diğer şehirlerdeki belediyelerden de öğrencilere nakit desteğinin bir bir başlaması bekleniyor. Deprem bölgesinde hız kazanması beklenen nakit desteği öncelikle Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki öğrencilerin desteklenmesi adına planlandı.