Deprem Bölgesinde Eğitim Desteği 40 Bin Öğrenciye Destek Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve öğretim desteği sağlanacağı belirtildi.

Deprem Bölgesinde Eğitim Desteği 40 Bin Öğrenciye Destek Açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği verileceği açıklandı.

Toplam 40 bin öğrencinin yararlanacağı eğitim desteği, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik olacak.

Okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere 12 bin 800 lira, İlkokul öğrencilerine 15 bin 400 lira,Ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim alan öğrencilere ise 18 bin lira destek sağlanacak.

Destek ödemelerinden faydalanacak öğrenci sayısı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek olan ilgili kılavuzda ayrıntılı bir şekilde yer alacak. Ayrıca, öğrenci ve okul seçimi ile ilgili kriterler, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte belirlenecek.

Destekten faydalananlar arasında gerçek dışı beyanda bulunanlar için belirlenecek gecikme zammı ile birlikte bir ay içinde ödeme yapılması, yapılmaması halinde ise takip ve tahsil işlemlerinin başlatılacağı ifade edildi.

Bu kapsamda yapılan açıklama, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik atılan önemli bir adım olarak değerlendirilirken, destekleme ödemelerinin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacağı belirtildi. Yürürlük tarihinden itibaren geçerli olacak olan tebliğ, Milli Eğitim Bakanı ve Hazine Maliye Bakanı tarafından yürütülecek.