Denetimsizlik Mağdurları

Elazığ'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binalar yıkılmaya devam ederken, yanlarındaki sağlam binaların da zarar görme klasiği devam ediyor. Son birkaç ayda yapılan yıkımlarda onlarca sağlam bina zarar görürken, vatandaşların mağduriyetleri gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. 

Denetimsizlik Mağdurları

Kübra Kabukçu/Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan binalar yıkılmaya devam ederken, yanlarındaki sağlam binaların da zarar görmeleri devam ediyor. Hasarlı binaların yıkımı esnasında hasarsız evleri bir anda delik deşik olan mağdur vatandaşlar, kış şartlarında oldukça zor anlar yaşarken, yetkililere tepki gösteriyor. 

Denetimsizlik Mağdurları

BİLİNÇSİZ YIKIMIN FATURASI SAĞLAM BİNALARA ÇIKIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’da ağır hasar aldığı tespit edilen binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede ağır hasarlı binaların yıkımlarına hız verilirken, bilinçsizce yapılan çalışmalar sırasında iş makinesinin kolana vurmasıyla hasarlı binalar yerle bir olurken, bitişiğindeki sağlam binalar da hasar alıyor. 

Denetimsizlik Mağdurları

VATANDAŞ NE YAPACAK?

Sağlam binaları da zarar gören vatandaşların sayısı Elazığ’da gün geçtikçe artmaya başladı. Son birkaç ayda yapılan hasarlı bina yıkımlarında onlarca sağlam bina zarar görürken, bir çok vatandaş bu duruma tepki göstererek, kusurlu olan firmaları şikâyet etti. Birçok vatandaş bazı yıkım firmalarından şikâyetçi olurken, hukuki olarak hakların neler olduğu bilgisine sahip olmak için ise avukatlardan hukuki destek alıyor. 

Denetimsizlik Mağdurları

VATANDAŞLAR TEPKİLİ 

Yaşanan bilinçsiz yıkımlar nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar yaptığı açıklamada, “Bizim bina sağlam olmasına rağmen yan taraftaki binayı yıkan operatör düzgün bir şekilde yıkmadığı için bizim bina da zarar gördü. Çok şükür bir can kaybı olmadı ama bu kış günü sağlam binamız zarar gördüğü için zor durumda kaldık. Korkuyoruz evimize girmeye.” dedi. 

YETKİLİLER DENETİM YAPMALI 

Hasarlı binaların yıkımı için tecrübeli firmaların olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Bizim de sağlam binamız zarar gördü. Evimizin duvarları yıkıldı. Firma yıkılan duvarları yaptıracağını söyledi ama zarar gören bina ne kadar güvenli olacak bilmiyoruz. Yetkililerden yıkımları yapan firmaları denetlemesini istiyoruz. Mağdur olduk.” diye ifade etti. 

YİNE BİLİNÇSİZ YIKIM 

Denetimsiz ve kontrolsüz yıkımlara en son örnek Olgunlar Mahallesi’nde yaşandı. Hasarlı bina yıkımı esnasında bitişiğinde bulunan sağlam bina da zarar gördü. Büyük beton kütleleri ve kolonlar,  yıkım esnasında sağlam binanın duvarlarına devrilirken, dairenin duvarları yıkıldı. Her hangi bir can kaybı yaşanmazken, birçok vatandaş sağlam binalarının zarar görmesi nedeniyle zor durum da kaldı.