4 Kanyonu Olan Elazığlılar, Bu Yıl Da Kanyon Görmek İçin Kemaliye'ye Gidecek!

Feyza Nur Dikici/Üç tarafı sularla çevrili Türkiye'nin yarım adası konumundaki Elazığ'da, bazı bölgelerin turizme kazandırılması için dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldırım zamanında yapılan çalışmalar meyvesini vermiş, Keban ve Karakaya barajlarının bağlantısında 2 kanyon keşfedilmişti. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen bu kanyonlar bir türlü turizme kazandırılamamıştı.

4 Kanyonu Olan Elazığlılar, Bu Yıl Da Kanyon Görmek İçin Kemaliye'ye Gidecek!

Elazığ 3 tarafı sularla çevrili olan adeta bir yarımada durumunda. Hazar Gölü, Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları gibi turizm cenneti yerlere sahip olmasına rağmen Elazığ bir türlü bu noktaları hak ettiği noktaya taşıyamadı. Özellikle kanyonlar konusunda keşfedilmelerinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hâlâ altyapı ve ulaşım gibi temel sorunlar bile çözülemedi. Bunun üzerine Elazığ’da 2 kanyonun daha keşfi yapıldı ama Elazığlı vatandaşlar, turizm sezonunun başladığı bugünlerde kanyon görebilmek için yine, her sezon olduğu gibi akın akın Kemaliye’ye gidiyor.

4 Kanyonu Olan Elazığlılar, Bu Yıl Da Kanyon Görmek İçin Kemaliye'ye Gidecek!

Hakimiyethaber Muhabiri Feyza Nur DİKİCİ, bu durumu yerinde incelemek üzere Kemaliye’ye gitti ve Elazığlıların akın akın gittiği Karanlık Kanyon’daki bir işletmeciye ve Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk’e mikrofon uzattı. İşte o açıklamalar:

ELAZIĞLILAR AKIN AKIN KEMALİYE’YE GİDİYOR

Bilindiği üzere Elazığ’da bir kanyon daha keşfedildi ve Saklıkapı, Karaleylek, Gümüşçay Kanyonu’yla birlikte toplam 4 kanyona sahip olan şehrimizin sakinleri Kanyon görmek için Kemaliye’de bulunan Karanlık Kanyon’a akın akın gidiyor.

4 Kanyonu Olan Elazığlılar, Bu Yıl Da Kanyon Görmek İçin Kemaliye'ye Gidecek!

İŞLETMECİ GÜVEN GÜLDAL: “BURADA ELAZIĞLILARI OLDUKÇA SIK GÖRÜYORUZ”

Peki, Elazığlılar Karanlık Kanyon’a verilen hizmeti sevdikleri için mi, yoksa Elazığ’da böyle bir imkan bulamadıkları için mi gidiyor?

Karanlık Kanyon’da bulunan Kanyon Teras işletmesinin sahibi Güven Güldal konuyla alakalı olarak şu bilgileri verdi:

“Karanlık Kanyon, dünyanın en yüksek ikinci kanyonudur. Dağın üstü baz alınırsa 2 bin metre yüksekliği var. Dünya üzerinde boydan boya taşla kaplı yola sahip olan tek kanyon. Ayrıca zipline aktivitemiz var, dev salıncağımız var, oldukça güzel ve manzaralı bir yerde kafemiz var. Kafenin çevresinden günün belli saatlerinde görebildiğimiz dağ keçilerimiz var. Buraya gelen misafirlerimiz bilhassa Elazığlı hemşehrilerimiz oluyor. Biz Elazığ’ı çok seviyoruz çünkü kültürümüz Elazığ’la aynı. Bizde de klarnetle, davulla düğün yapılır. Elazığlı hemşehrilerimizi Kemaliye’de oldukça sık görüyoruz ve bu durumdan çokça memnunuz. “ dedi.

Elazığlıların da bu durumdan memnun olduğu aşikar ancak Elazığ’da gelişmeyen turizmden de memnun mu?

Mikrofon uzattığımız Elazığlı ziyaretçiler ise durumu şu sözlerle özetliyor:

“Bizler isterdik ki kendi kanyonlarımızı da gidip görebilelim. Sonuçta memleketimiz bir cennet gibi ama ne yazık ki yeterli ulaşım ve konaklama imkanı bizim kanyonlarda bulunmuyor. Bizler de merak ettiğimizden dolayı buraya geliyoruz. Burada birçok imkan var. Her şeyden önemlisi ulaşım oldukça rahat. İnşallah Elazığ’da keşfedilen kanyonlarda bir an önce turizme kazandırılır.”

4 Kanyonu Olan Elazığlılar, Bu Yıl Da Kanyon Görmek İçin Kemaliye'ye Gidecek!

KAYMAKAM KAYATÜRK: “ELAZIĞLILARI İLÇEMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk ise hem ilçe hem de kanyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“SPOR ŞENLİKLERİYLE YERLİ YABANCI BİRÇOK TURİSTİ AĞIRLIYORUZ”

Anadolu’nun kültür başkentlerinden biri olarak kabul edilen Kemaliye, kendine özgü mimarisi, doğası, geniş kültürel ve tarihi dokuya sahip ülkemizin şirin ilçelerinden biridir. İlçemiz turizm açısından da çok önemli bir konuma ve öneme sahiptir.  Avrupa’nın en önemli kanyonlarından birisi olarak kabul edilen Karanlık Kanyon, her yıl yapılan doğa sporları şenlikleri ile birçok yerli-yabancı sporcuyu misafir etmektedir.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bu yıl beklentilerimiz ve temennimiz yerli ve yabancı turistlerin ilçemizi daha fazla ziyaret etmeleri bu kapsamda misafirlerimizi daha güzel ağırlamak için sezona hazırlandık ve çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizi bütün olanaklarda daha ileri seviyelere taşıyacak mevcut durumu geliştirecek ulaşım, turizm ile genel yatırımlar üzerinde projelerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. Buradan çok kıymetli Elazığlı hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı gönderiyor, kendilerini ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum.