Davutoğlu Doğru Söyledi

Altılı masanın ülkeyi çok başlı yönetmesi değişik kesimlerden eleştiri almış, Millet ittifakında destek veren gazeteci İsmail saymaz bile bu yapı için yedi kocalı hürmüz benzetmesi yapmıştı.

Davutoğlu Doğru Söyledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Liderler her ne kadar masaya dahil tüm genel başkanların uyum içinde ülkeyi yöneteceklerini söyleseler de tüm bu ezberleri Davutoğlu bozdu ve bu tezleri resmen yerle yeksan etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeme bomba gibi düşen "Seçtiğimiz cumhurbaşkanı 'Ben karar vereceğim' derse kriz çıkar, yeniden seçime gideriz" şeklindeki çıkışı, millet ittifakına oy vermeyi düşünen seçmenlerin kafasını karıştırmakla kalmadı, kararsızların önemli bir bölümü cumhur ittifakına yönelme istidadı gösterdiler.

Aslında Davutoğlu çok doğru ve gerçekçi bir yaklaşımda bulundu. Bir gemide 6 kaptanın  olması;  rotanın şaşması, geminin esen rüzgara göre seyr ü sefer yapması anlamına gelir ki bu da ya batmayı ya da karaya oturmayı getirir.

Türkiye’nin böylesine önemli bir süreçte riske atılmasına gönlü razı olmayan seçmenlerin tercihinde de Cumhur İttifakı lehine bir değişim anketlere de yansıyor.

6’lı masanın yönetim anlayışında öne çıkartmaya çalıştığı olay, aynı notayı çalan senfoni gibi düşünülse de bu durum yönetime kakofoni ve kaos olarak yansıyacak ve ülke bir yıl sonra yeniden seçimlere gitme zorunda kalacaktır.

Birilerinin Erdoğan nefreti ve ondan intikam alma hırsına bu ülkeyi kurban etmenin mahsurlarını gören sağ duyulu halkımız, bu oyunu yine sandıkta bozacak ve Türkiye Yüzyılı başlayacaktır.