MHP'liler Erdoğan'a Oy Verecek mi?

Cumhur ittifakı olmaları hasebiyle Ak Parti ile MHP arasında sıkı bir diyalog, dayanışma, ağız ve fikir birliği var.

MHP'liler Erdoğan'a Oy Verecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Parti genel başkan ve genel merkezlerinin bu tutumlarına karşın taşradaki cumhur ittifakı ilişkileri biraz daha mesafeli. 

Her  ne kadar parti genel merkezlerinin  yazılı ve sözlü uyarılarını dikkate alıyor ve partilerin il başkanları tarafından herhangi bir sorun ve sıkıntı yaşanmıyor olsa da İl Genel Meclisleri ile belediye meclislerinde Ak Parti ve MHP’li üyeler karşı karşıya gelip sert eleştiri hatta tartışmalar yaşayabiliyorlar.

Hizmetin etkin, dürüst ve şaibesiz olarak yapılmasına yönelik bu tartışmalar da bir nebze kabul edilebilir belki ama daha ciddi bir sorun yaşanıyor Ak Parti ile MHP arasında.

Çok da büyük olmayan bir şehirde yaşıyoruz. Okuldan, mahalleden, iş yerinden, sosyal ortamlardan değişik siyasi partilere mensup arkadaş ve dostlarımız var. 

Bu dostların önemli bir çoğunluğu ise ülkücü ve MHP kökeninden gelen arkadaşlarımız. MHP’lilerin önemli bir bölümü zaten bu partiyle yollarını ayırmış,  bir kısmı İyi Parti’ye, inanmayacaksınız  belki  ama bir kısmı da CHP’ye doğru eğilim göstermiş durumda.

MHP’de kalanların Bahçeli ve MHP’ye sadakatlerinde zerre eksilme yok. Onlar bu ülkede tek ülkücü kalsalar bile MHP’ye oy vereceklerini büyük bir gurur ile dile getiriyorlar.

Ancak aynı isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verme konusunda ittifak ruhundan ayrı düşünüyor ve “vermeyeceğiz” diyorlar.

Bu tespitimizi öylesine ve varsayımlarla yapmadığımızın bilinmesini isteriz. Samimi olarak bu soruyu sorduğumuzda yine samimi olarak aldığımız cevaplar bu yön ve tavrı gösteriyor.

“Peki, neden oy vermiyorsunuz?” sorumuza ise Erdoğan’ın geçmişte ülkücüler ve MHP aleyhine söyledikleri sözleri unutamadıklarını ve hazmedemediklerini dile getiriyorlar. 

Aynı tavır ve üslubun geçmişte Bahçeli tarafından Erdoğan’a da yapıldığını  hatırlatsak da  tavır ve oy tercihlerinde bir değişiklik olmadığını gördük. Geldikleri nokta, MHP’ye milletvekili seçimlerinde oy vermek ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmamak.

Bu gerçeği MHP Genel Başkanı Bahçeli de biliyor olacak ki “aday belli karar net” sloganıyla illerde değişik siyasi programlar ile mitingler yapıyor.

 Gözlemimiz odur ki her iki partinin de bu önemli detay üzerinde biraz çalışması ve kafa yorması gerekiyor.