Danışmanlarla Kalmamalı

Hakimiyet olarak Ak Parti'nin yanlışlarını, hatalarını ve bunları düzeltme noktasında ve adım atmada tutuk olduğunu sık sık dile getiriyoruz.

Danışmanlarla Kalmamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu noktada en çok dile getirdiğimiz konu ise danışmanlar. İçlerinden elbette mesleğinin ehli ve işine odaklı çalışan ve kendi çıkarlarından çok Erdoğan’ı ve o’nun siyasi geleceğini düşünenleri vardır. Ancak bugüne kadar bu danışmanların Ak Parti, sorunlu alanlardan kurtaracak bir proje geliştirmedikleri gibi halkın duygu ve düşünceleri yanında beklentilerini göremeyecek kadar halktan kopuk isimlerin Külliye Danışmanı diye ortalıklarda gezmesi,  rantiye ve komisyonculuk işlerine bulaşması sonunda afişe oldu ve ilk istifa geldi.

Sedat Peker'in yolsuzluk ağı iddiaları ve Sezgin Baran Korkmaz olayıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca, istifa dilekçelerini Cumhurbaşkanlığına ve AK Parti Genel Başkanlık makamlarına sundu. Karaca, sosyal medya hesabından her iki makama hitaben ayrı ayrı yazdığı istifa dilekçelerini paylaştı.

Geçtiğimiz gün Hakimiyet’e Göre köşesinde; “hiçbir şeyden çekmedi danışmanlardan çektiği kadar” başlıklı yazımızda danışmanların nasıl iş takipçiliği yaptıklarını ve Erdoğan’ı zor durumda bıraktıklarını yazmıştık. Bir gün sonra da “40 danışman görevden alınacak” dedik ve bu yazıdan birkaç saat sonra da Korkmaz Karaca’nın istifası gündeme düştü.

Karacanın istifası, Ak Parti ve Külliyede art niyetli ve çıkarcı isimlerin tasfiyesinin başlangıcı ve ilk adımıdır. Bundan sonra da birçok danışmanın işine son verilecek ya da istifası sağlanacaktır.

Ak Parti, danışmanlarda gösterdiği temiz eller operasyonunu, siyasetçi ve üst düzey bürokratlarda da göstermeli ve bu konuda kamuoyunda oluşan olumsuz algıyı sona erdirmeli.