Danışmanların Yeni Formülü

2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasilerin nasıl bir politika izleyeceği de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri ziyareti sırasında hem Central Park'ta korumasız gezmesi, hem de Reuters muhabiriyle esprili diyalog kurması çok konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir stratejiyle hareket edeceği ileri sürüldü.

Danışmanların Yeni Formülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle 'One Minute' olayıyla yükselen sert mizacı kamuoyu tarafından beğeniliyordu. Ancak 20 yılın ardından sert üsluplu siyasetçilerden ve siyaset anlayışından şikayet eden yeni nesil, bağırmayan ve halkla sık sık buluşabilen siyasetçi modeli görmek istiyor. Bunu fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu yönde yeni bir elbise dikmeye başladığı ve ilk provalarını ise ABD'de yaptığı belirtiliyor. Benzer provaların Türkiye'de de önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

Düşünce ve proje güzel. Danışmanlar, halkın bir siyasiden beklentilerini çok iyi tespit etmiş ve bu gömleği Erdoğan’a giydirmeye başlamışlar.

Düşüncenin güzelliği bunu uygulama başarısını göstermez. Zira her insanın bir fıtratı, mizacı ve karakteri var. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yöntemi benimsese ve hayata geçirmeye kalksa bile bunun gerçekleşmesi oldukça zor. 

Zira Erdoğan   Kasımpaşalı. Bununla birlikte Karadenizli. Tez canlı olması yanında kuru gürültüye pabuç bırakmayacak bir mizaca sahip birisinin 70’inden sonra değişmesini beklemek çok zor. 

Kaldı ki Erdoğan gibi güçlü bir kişiliğe,  yeni bir davranış kalıpları çizmek ve bu gömleği giydirmeye çalışmak nafile bir gayrettir. Danışmanlar boşa uğraşıyor. Halkımız Erdoğan’ı kendi doğal çıkışları ve karakteri ile sevdi ve bağrına bastı. Bu özelliklerinden uzaklaşmak o’nu “kendi” yapmaktan uzaklaştıracağı için çok mantıklı değil. Kısaca bu yöntem  tutmaz.

Ne yapsın danışmanlar. Dağılan oyları ve küskünleri toparlamakta başarılı olamayınca Erdoğan’ın duruşunu   kendilerine vazife çıkarmışlar.

Oysa Erdoğan’ın  yapacağı en doğru iş, toplumdan ve gerçeklerden habersiz oldukları halde kendilerini kurtarıcı gibi gören bazı  danışmanlardan  kurtulmak.