Daha Beyaz Ve Güzel Bir Gülümseme İçin Diş Beyazlatma

Kübra Kabukçu/Diş Hekimi Bedia Kaya yaptığı açıklamada, 'Yapılan araştırmalara göre yeni tanışan insanların ilk dikkat ettikleri şey dişleriniz ve gülümsemenizdir. Sağlıklı ve beyaz dişler ise estetik açıdan en önemli unsurdur.' dedi.

Daha Beyaz Ve Güzel Bir Gülümseme İçin Diş Beyazlatma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaya sözlerine şöyle devam etti:“Günümüzde diş beyazlatma uygulaması için iki teknik kullanılıyor. Bunlardan birincisi '' ofis tipi beyazlatma '' dediğimiz klinikte lazer ışıkla yapılan beyazlatma tekniğidir. Dişler üzerine etkili beyazlatma ajanı sürülür ve lazer ışıkla jelin aktivasyonu sağlanır. İşlem yaklaşık 40 dakika sürer ve dişlerde 3-4 tona yakın beyazlatma sağlanır. Oldukça hızlı ve etkili bir yöntemdir.
İkinci teknik ise ''ev tipi beyazlatma'' yöntemi. Kişinin ağzından alınan basit bir ölçü sonucu hazırlanan şeffaf plaklara beyazlatma jelleri konularak hastanın kendisinin uyguladığı beyazlatma yöntemine ev tipi beyazlatma deniyor. Beyazlatma jelinin konulduğu plak günde ortalama 4-8 saat takılır ve istenilen sonuç genellikle 1 hafta içerisinde elde edilmiş olunur. Diş hekimi muayenesi sonrasında çürük, diş eti hastalığı gibi herhangi engel bir durum yoksa diş beyazlatma herkese yapılabilen güvenli bir işlemdir. İşlem sonrasında 1-2 gün süren sonrasında geçen hafif hassasiyetler olabilir. Beyazlatma uygulaması yapıldıktan sonraki 2 haftalık süreç en önemli kısımdır. Renkli gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulursa beyazlatma etkisi o kadar uzun sürecektir. Alınan sonuç kişinin diş yapısına göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık 2 sene etkili olacaktır.”dedi.