Cumhurda Çatlak Mı?

Seçim öncesi Cumhur İttifakında güzel ve örnek bir dayanışma örneği veren, seçim sonrası birçok etkinlikte birlikte poz veren Ak Parti ve MHP kurmaylarının bu tavrı, taşra teşkilatlarına da sirayet etmiş, Ak Parti ve MHP'li milletvekilleri birçok açılış, temel atma ve toplantılara birlikte katılmışlardı.

Cumhurda Çatlak Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerden bugüne Genel Başkanlar ve parti üst düzeyi ile illerde kabul gören bu anlayış, aksatılmadan devam etti ve bugünlere geldi.

Ancak bu uygulama son günlerde Elazığ’da biraz sekteye uğramış ve hatta yara almış gibi görünüyor.

Daha önce bakanların ilimizi ziyaretleri ve şehrin  sorunlarının tartışıldığı toplantılara davet edilen MHP Milletvekili Semih Işıkver ile İl Başkanı Yunus Bal, Sanayi ve Teknoloji Balkanı Mehmet Akif Kacır’ın ziyaret programlarına davet edilmedi.

Geçtiğimiz hafta Elazığ Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine Başkan Şerifoğulları tarafından davet edilen MHP Milletvekili Semih Işıkver’in, Bakan Kacır’ın programlarına davet edilmemesi, cumhur ittifakında çatlak mı var sorusunu akıllara getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz haftalarda  Malatya ilini ziyaret etmiş ve bu programa MHP milletvekili ve MHP İl Başkanı davet edilmekle kalmamış, Bakan Kacır AK Parti İl Başkanlığı ile birlikte  MHP Malatya İl Başkanlıklarını da ziyaret etmişti.

Bu duruma tepki gösteren MHP Yönetim kurulu İbrahim Hanege, sosyal medya hesabından MHP İl Başkanı ve MHP Milletvekili Semih Işıkver’in resimlerini yayınlayarak; “ Kendinizi dev aynasında görüp, bizi yok saydıkça, biz daha da büyüyeceğiz...” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım da Ak Parti ile MHP arasında bir sorun olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Ak Parti İl Başkanlığının neden böylesi bir tavır takındığı, cumhur ittifakı ortağı MHP’yi yok sayıp bakan programlarına neden davet etmediği ile ilgili olarak her iki taraftan da bir açıklama gelmezken, bu uygulamanın önümüzdeki günlerde devam edip etmeyeceği merak ediliyor.