Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Asgari Ücret ve Memur Maaşları Hakkında Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret ve memur maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Asgari Ücret ve Memur Maaşları Hakkında Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret ve memur maaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, geçtiğimiz yıl ücret ve maaşlarda düzenlemeler yapıldığını ve asgari ücrette yüzde 54 gibi yüksek bir artış gerçekleştirildiğini belirtti. Temmuz ayında asgari ücret görüşmelerinin başladığını ve alım gücünü korumak amacıyla 6 ayda bir müzakerelerin sürdürüldüğünü ifade etti. Yılmaz, Temmuz ayında yapılacak 3'lü görüşmelerde ortak anlayış ve uzlaşma sağlanmasını hedeflediklerini ve asgari ücrette satın alma gücünü artıracak bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti.
Memur maaşları ve emeklilere ilişkin çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Yılmaz, Meclis'e gitmesi gereken düzenleme ve artışlar üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Hükümetin geniş toplumsal kesimlerin satın alma gücünü korumaya yönelik adımlar atacağını vurgulayan Yılmaz, enflasyon karşısında çalışanları ezdirmeyeceklerini ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderlik döneminden bu yana bu ilkenin benimsendiğini belirtti.
Yılmaz, asgari ücret ve memur maaşları konusunda 3 tarafın müzakere ettiği bir süreç olduğunu ve henüz kesin bir açıklama yapmanın doğru olmadığını ifade etti. İşçilerin yanında olmanın önemini vurgularken, iş verenlerin de kaygılarını dikkate almak gerektiğini belirtti ve kayıt dışılığa yol açmamaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yasal düzenlemelerin Meclis'te ele alınacağını ve bu konuda çalışmaların yapılacağını da ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin düzenlemelerin Meclis'e sunulacağını ve Meclis'in bayram sonrasında da çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.