Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4. Murat Daveti

Elazığ Mollakendi Beldesi Muhtarı Bekir Demirelli, restorasyon çalışmaları devam eden Sultan 386 yıllık 4. Murat Camii'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4. Murat Daveti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mollakendi Beldesi’nde bulunan ve Osmanlı Mimarisi’nin izlerini taşıyan 4. Murat Camisi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Mollakendili vatandaşlar caminin rivayetlere konu olan önemli bir cami olduğunu belirterek, tanıtımının da yapılarak turizme kazandırılmasını istiyor. 

4. MURAT CAMİİ HAKKINDA

4. Murat Camii Hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Mollakendili Hikmet Kırat, şunları söyledi: “ Rivayetlere göre 4. Murat’ın İran Seferi’ne giderken, Yurtbaşı Mevkii olarak bilinen alanda konakladığı biliniyor. Konakladığı alanda bir Allah dostu olup olmadığını soran 4. Murat’a Ahmet Pekevi öneriliyor. 4. Murat atını gönderiyor ve Ahmet Pekevi 4. Murat’ın atına binerek huzuruna geliyor. 4. Murat, Ahmet Pekevi’ye İran seferine gideceklerini söylüyor ve kendisinden dua istiyor. Ahmet Pekevi ise İran seferinden 4. Murat’ın zaferle döneceğini, kendilerine dua edeceklerini ve dönüşte bir düşman uzvunu beraberinde getirmelerini söylüyor. Uzun süren savaş sonucu 4. Murat zafer kazanarak tekrar Ahmet Pekevi’nin yanına geliyor ve sohbet esnasında ‘Hocam, hiçbir faydanızı görmedik’ diyor. Ahmet Pekevi ise kendilerinden bir düşman uzvu getirmelerini istediğini hatırlatarak uzuvdaki gözlere bakmasını istiyor. Düşmanın gözlerinde arpa püskülü olduğunu gören 4. Murat Ahmet Pekevi’den isteğini soruyor ve cami talebiyle karşılaşınca bu camiyi yaptırıyor. Daha sonra Irak Seferine gitmek için tekrar Yurtbaşı Mevkiine gelen 4. Murat, Ahmet Pekevi’nin vefat ettiğini duyunca caminin yanına bir de türbe yaptırıyor. Ben bir konuya dikkat çekmek istiyorum, her padişah kendi döneminde yanında bir tane alim bulundurmuştur. Ertuğrul Bey İbnü’l Arabi’yi, Osman Bey Şeyh Edebali’yı,  diğer padişahlar zamanında değişik isimler… 4. Murat döneminde de Ahmet Pekevi’yi görüyoruz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DAVET

Mollakendi Muhtarı Bekir Demirelli ise Caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle büyük bir anlam kazanacağını belirterek kendisini buraya davet etti. Muhtar Demirelli: “Burası tarihi bir cami ve Osmanlı Mimarisinin bir örneğidir. Buranın tanıtılmasını bu nedenle çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ından buraya gelerek kendi sesiyle bir Kur’an-ı Kerim okuması çok anlamlı olacaktır. Burayı ziyaret edip camimizde dua etmesi bizleri onurlandıracaktır” dedi.