İzzetpaşa Vakfı :'Her Türlü Hizmet Vakfımız Tarafından Yapılmaktadır'

Elazığ İzzetpaşa Vakfı yazılı bir açıklama yaparak,'Son günlerde özellikle vatandaşlarımızdan 'İzzetpaşa Camii' adına yardım toplanması konusunda vakfımıza yapılan başvurular ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme amacı ile bu basın bildirisi hazırlanmıştır.' dedi.

İzzetpaşa Vakfı :'Her Türlü Hizmet Vakfımız Tarafından Yapılmaktadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada şunlar ifade edildi:“1866 yılında ahşap olarak yapılıp 100 yıl hizmet veren toplam 838 m² Osman Oğlu Ahmet İzzet Paşa Camii 1967 yılında yıkılmıştır. Caminin yeniden yapılması için 29.01.1966 yılında “İzzetpaşa Camiini Yaptırma ve Onarma Derneği” kurulup Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Ankara 2. Noterliğinde bir taahhütname imzalanarak cami ve müştemilatının intifa hakkı (bakım, onarım, işletme gibi) anılan dernek uhdesinde kalması kaydı ile betonarme bir cami inşaatına başlanıp 1972 yılında inşaat bitirilerek cami kısmi olarak ibadete açılmıştır. Anılan dernek  kendini feshederek 27.03.1975 tarih E. 175/148-226 sayılı kararla Elazığ İzzetpaşa Vakfı adını almıştır. Vakıf tüzüğünün 1. Maddesinde yer alan cami ve müştemilatının yapımını tamamlamak, bakımını yapmak, onarmak ve yaşatmak ifadesi yer almakta olup, vakfımız bu hizmetleri yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir.

14.10.1977 tarih, 7/13945 sayılı kararla vergi muafiyeti alan Elazığ İzzetpaşa Vakfı, zaman içerisinde cami etrafındaki birçok mülkü satın almış, böylece İzzetpaşa Camii ve Küllliyesi 3.646.49 m² kapalı alana sahip olarak bu günkü halini almıştır. 24.10.1993-1376 tarihinde de Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenen İzzetpaşa Camii ve külliyesinin tapudaki malikleri 20901347/27216734  oranında Elazığ İzzetpaşa Vakfı, 6315387/27216734 oranında ise Osman Paşa Oğlu Ahmet İzzetpaşa Vakfıdır. Kısaca İzzetpaşa Camii ve müştemilatının % 77 oranı İzzetpaşa Vakfına aittir.

Vakfımız ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan mutabakat ile mülkiyeti ortak ve işletme  hakkı vakfımız uhdesinde bulunan camimizde tüzüğümüz gereğince her türlü hizmet vakfımız tarafından yürütülmektedir. Vakfımızın bilgisi ve izni olmadan ikinci bir şahıs, vakıf, dernek gibi birimlerin  vakfımız ve camimiz adına caminin içinde ve dışında herhangi bir işlem yapmalarına, para toplamalarına müsaade edilmeyecektir.

Ayrıca; yukarıda belirtildiği gibi İzzetpaşa Camii ile ilgili taleplerin tümü vakfımız tarafından karşılanmakta olup, Kültür Varlıkları Koruma kurulunca tescilli olan camimizde yapılacak her türlü tasarruf ile ilgili olarak ilgili kurumlardan (İzzetpaşa Vakfı, Vakıflar Genel Müdürlüğü,  Kültür Varlıkları Koruma Kurulu) izin alınması gerekmekte olup işlemler bu esaslar dahilinde yürütülecektir.”denildi.