Haberi Yokmuş

Önce haberi okuyalım sonra söyleyeceklerimiz mühim.

Haberi Yokmuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meral Akşener ile birlikte olduğunu söyleyen Feridun Bahşi, darbeye karşı sert eleştiriden nasıl çekindiklerini anlattı.

Bahşi, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı eşiyle İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinde olduklarını söylerken o gece yaşananları anlattı.

Akşener'in evinin Boğaz köprüsünü gördüğünü ve akşam saatlerinde pencereden köprüdeki tankları fark ettiklerini anlatan Bahşi, "DEAŞ eylem mi yapacak acaba diye aramızda konuşuyoruz. Saat 21.30'da Ergenekon kumpas dosyalarından yargılanmış eski general bir müvekkilim vardı, o aradı. Hayırdır dedim, 'Abi bu şerefsizler darbe teşebbüsünde bulunuyor' dedi. Bununla darbenin gidişatıyla ilgili o akşam 37 kez görüşmüşüz." diye konuştu.

FETÖ'nün girişimi sırasında yaşananları sert bir dille eleştirmekten çekindiklerini belirten Bahşi devamla şöyle konuşmuş;

"Sonrasında bir tweet atalım diye düşündük. Genel Başkan bir tweet yazmış, Fetullah'ı gömen bir tweet tabii.

Dedim ki 'Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweeti atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu biraz yumuşatalım.' Yumuşattık ve saat 24.00'ten önce Genel Başkan, 'En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır' şeklinde tweet attı."

Haber bu ve eğer anlatılanlar doğruysa Akşener’in darbeden önce 15 Temmuz tarihini işarete edip ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ifadelerini sıklıkla kullandığı için darbeden haberli olduğuna dair görüşler çürümüş oluyor.

Bahşi’nin beyanlarına göre 15 Temmuz akşamı evinin balkonundan görünen Boğaziçi Köprüsündeki hareketliliği bir anlam verememiş Akşener. Ve olan biteni bir askerden Fetö’cülerin darbe teşebbüsünde bulunduğunu şekliyle öğrenmişler.

Akşener’in darbe teşebbüsünü öğrenmesinin ardından FEÖ’cülere ağır ifadelerin bulunduğu bir paylaşım yazması üzerine  Bahşi’nin  “ikimizin de kolunu bacağını keserler” ikazı üzerine mesajın yumuşatılmasına karar verilmiş.

Akşener’in ilk etapta Bahşi’nin deyimiyle ‘Fetö’ye gömen’ sert bir açıklama yapma adımı, kendisinin çok da darbeden haberli ve bilgili olmadığını ortaya koyuyor. Akşener, eğer o gece Bahşi’ye rol çekmemişse gerçekten darbeden çok da haberi yok gibi bir sonuç çıkıyor.  Ancak durumdan tedirginlikleri, yayınladıkları mesaja yansımış olmalı.

Akşener’in yumuşatarak yayınladığı 'En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır' cümlesi eğer Bahşi’nin hafızasının kurbanı olup yanlış ifade edilmemişse  başlı başına bir garabettir. Zira cümle aynen böyle yayınlanmışsa iyi darbenin kötü demokrasiden daha evla yani daha iyi olduğu ifade edilmiş.

Belli ki Bahşi, konuşmanın ve o gecede olanları anlatıyor olmanın heyecanıyla “en kötü demokrasi, en iyi darbeden evladır” cümlesini biraz karıştırmış olmalı.

Tüm bu yazılanlardan sonra Akşener’in 15 temmuzla çok da ilgisinin hatta bilgisinin olmadığını göstermeye yeter mi bilmiyoruz ama eğer tepki ve anlık gösterilen refleksler doğru, samimi ve sahici ise ‘haberi yokmuş’ diyebiliriz.