Covid-19 Aşıları Kalp Hastalığı ve Pıhtı Riskini Artırıyor Mu?

Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı ve kan pıhtısı oluşumu üzerindeki etkileri hakkında süregelen tartışmalar, bilimsel çalışmalarla aydınlanmaya devam ediyor. Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Covid-19 Aşıları Kalp Hastalığı ve Pıhtı Riskini Artırıyor Mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Uzbay, milyarlarca kişiye uygulanan Kovid-19 aşılarının kalp hastalığı veya kan pıhtısı gibi sağlık sorunlarına yol açması durumunda, bu kadar geniş bir popülasyonda bunun gözden kaçmasının mümkün olmayacağını açıkladı. Ayrıca, BMJ Journals'ta yayımlanan ve 20 milyon kişiyi kapsayan bir araştırmaya atıfta bulunarak, aşıların bu tür sağlık sorunlarını tetiklemediğini, aksine koruduğunu belirtti.
Yapılan araştırma, aşıların kalp hastalıkları ve pıhtı oluşumu riskini azalttığını gösteriyor. Prof. Dr. Uzbay, çalışmanın sonuçlarının bilim insanlarının aşılar konusundaki önerilerini desteklediğini ifade etti. Araştırma, geniş örneklem büyüklüğü ve bilimsel yöntemleri ile aşıların güvenliğini ve koruyucu etkisini gözler önüne serdi.
Prof. Dr. Uzbay ayrıca, günümüzde gençler arasında kötü beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzının kalp krizi ve kan pıhtısı gibi sağlık problemlerini tetikleyebileceğine dikkat çekti. Bu faktörler, Kovid-19 aşılarıyla ilişkilendirilen bazı sağlık sorunlarının aslında genç nüfus arasında zaten var olan risk faktörlerinden kaynaklanabileceğini gösterdi.