Öğrenim Kredisi Alanlar Dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından zor günler geçiren bir tıp fakültesi öğrencisinin öğrenim kredisinin, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) girişimleri sonucunda bursa dönüştürülmesine karar verildi.

Öğrenim Kredisi Alanlar Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem, öğrencinin evini ve ailesine ait iş yerini yerle bir etti. Aile, bu yıkımın ardından az hasar görmüş bir eve taşınarak hayatlarını yeniden kurmaya çalıştı. Öğrenci, bu süreçte aldığı öğrenim kredisinin bursa çevrilmesi için çeşitli girişimlerde bulundu ancak başarılı olamadı.
Başarısız girişimlerin ardından öğrenci, durumunu Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşıdı. KDK, öğrencinin durumunu değerlendirerek Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçti. Yapılan görüşmeler sonucunda, öğrencinin öğrenim kredisinin bursa dönüştürülmesi yönünde olumlu bir karar alındı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, öğrencinin depremzede olarak öncelikli durumu göz önünde bulundurularak Şubat 2023 itibarıyla öğrenim kredisini bursa dönüştürme kararı verdi. Alınan karar, dğer depremzede öğrencilere umut ışığı oldu.