Çok Rahatsızmış…

Ülkemizi yıllardan beri kapılarının önünde bekletip AB'ye almayan ülkeler, farklı arayış ve bloklara gitme temayülü gösteren Türkiye'ye aba altından sopa göstermekten de geri kalmıyorlar.

Çok Rahatsızmış…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta Şanghay İşbirliği Örgütü'ne dair önemli bir mesaj verdi.

Erdoğan, "Farklı arayışlar içerisine girme durumunda da olabiliriz. Avrupa Birliği, 52 yıldır bizi yanına yaklaştırmayacak ve sonra 'Niçin şurayla görüştü, niçin burayla görüştü?' diyecek." ifadelerini kullandı.

New York'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Erdoğan’ın yüzüne söyleyemediği cümleleri görüşme sonrası yaptığı açıklamada dile getirdi ve Ankara’nın ŞİÖ'ye katılma girişimlerinden "çok rahatsız" olduğunu söyledi.

Tipik bir Avrupa küstahlığı değil mi? Onların Türkiye’ye biçtiği gömlek, “Biz sizi  AB’ye almasak da siz kapımızda beklemeye devam edin” gömleği.

Sen tut Yunanistan’ı al, Kıbrıs Rum kesimini  de AB’ye al, Türkiye’ye bir yığın şart koş, sonra da Şanghay’a girme teşebbüsü karşısında “çok rahatsız” ol.

Olun olun… Hem de çok rahatsız olun. Türkiye o eski Türkiye değil. Türkiye’nin rotası da yolu da artık Ankara’dan ve milletten geçiyor. Alın AB’nizi başınıza çalın. Siz iyi bir oluşum olsanız 2020 de birlikten ayrılan İngiltere’den sonra 10 ülke daha AB’den çıkmak için mücadele eder mi?