Çin'in Nesil Hassasiyeti!

Dünyaya teknoloji ithal eden ve bu sektörde dev markaları olan Çin, çocukların telefon kullanımına yeni kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Siber Uzay İdaresi'nin hazırladığı tasarı kamuoyunun görüşüne açıldı.

Çin'in Nesil Hassasiyeti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tasarı 16 ile 18 yaşlarındaki çocukların günde 2 saat, 16 yaşın altındakilerin ise sadece bir saat telefon kullanabilmesini öngörüyor.

Telefon ve uygulama üreticilerinin yeni düzenlemeler için 'Çocuk Modunu' hizmete alması gerekecek.

Dünyada teknolojik ürünlerde en büyük pastaya sahip Çin, böylesi bir karar almayı düşünmüş ve bunun yasalaşması için kolları sıvamışsa, bunun tek izahı var o da nesillerin zihin yapıları ve psikolojilerinin internetle bozulduğunu kabul edip bunun önüne geçme gayretidir.

İnternetin yapıcı ve müspet yönleri olmakla birlikte çocukların ve gençlerimizin daha çok oyun ve gereksiz ve çoğunlukla zararlı yayınların etkisiyle kendini toplumdan dışlamaları, kendilerini yalnız hissetmeleri bunun da sonucunda ya içe kapanık ya da şiddete meyyal bir tavır sergileyip toksik tavırlar sergilemeleri Çin’i gelecek nesil adına tedirgin etmiş olacak ki böylesine bir karar alma yoluna yönelmiş.

Türkiye’deki ilgili kurumlar bu konuda ne düşünür ya da olayın ülkemize uyarlanmasını düşünür mü bilinmez ama çocukların ve gençlerin zamanının büyük bir kısmı internet başında geçiyor ve bu da onların çok hayrına olmadığı gibi toplumsal problemlerin artmasına da sebep oluyor.

Toplumsal kodlarımızı yeniden oluşturma ve çocukları gereksiz yayınlardan koruma adına ülkemizin de böylesi bir adım atması elzem derecesinde gerekli ve önemli.