Avlağı Köyü Sağlık Ocağı İhalesi 2 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

Kovancılar İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Çiftçibaşı Avlağı köyünde yapılması planlanan sağlık ocağının iki yıldır ihalesi yapılamadığını ve yaklaşık 35 köyde yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Avlağı Köyü  Sağlık Ocağı  İhalesi 2 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı İbrahim Şerbet başkanlığında Ağustos ayı toplantıları 4. gününde de devam etti.  Birleşimde gündem maddeleri ele alınırken Kovancılar İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Çiftçibaşı yenilenmesi planlanan Avlağı Sağlık Ocağının 2021 yılından beri ihalesinin yapılmasının Avlağı ve çevre köy sakinlerinin beklediğini ifade etti. Çiftçibaşı mecliste yaptığı konuşmada “ Biz komisyon olarak Avlağı köyünde bulunan sağlık ocağının artık yetersiz kaldığı ve binanın hizmete elverişli olmadığını tespit ettik. Bize 2021 yılında bu sağlık ocağının ihalesi yapılacak diye söz verildi ama; bir türlü yapılamadı. Eski konumunda hala duruyor” diye konuştu.

Avlağı Köyü  Sağlık Ocağı  İhalesi 2 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

Sağlık ocağının sadece Avlağı köyüne hizmet etmediğini kaydeden Çiftçibaşı “ Buranın yer tespiti ve zemin etüdü yapılmıştı. Bu eksikliği sayın valimize, sağlık il müdürümüze ilettik. Bu sağlık ocağı 35 köy ve birçok mezrada yaşayan binlerce vatandaşımıza hizmet ediyor. Yaz aylarında köylerine gelen vatandaşlarımızı da kattığımızda 10 binin üzerinde vatandaşlarımızın hizmet alacağı bir sağlık kuruluşunun 2 yıldır ihale sürecinde beklemesi birçok mağduriyete sebep oluyor. Bir an önce gerekli adımların atılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı. Birleşimde ayrıca 13. madde de yer alan merkez İlçe yol ağında bulunan Obuz Köyü yolunun incelenmesi konusu ile ilgili olarak hazırlanan Altyapı Hizmetleri Komisyonu inceleme raporunun okunarak konunun görüşülmesi ve 15. madde de Maden İlçesi Karatop Köyü Meşedibi Mezrasında bulunan tarımsal arazilerin daha verimli kullanılması amacıyla nelerin yapılabileceği konusu ile ilgili olarak hazırlanan Sulama ve İçmesuyu Komisyonu inceleme raporunun konunun görüşülmesi ele alınarak karara bağlandı.

Avlağı Köyü  Sağlık Ocağı  İhalesi 2 Yıldır Yapılmayı Bekliyor

İl Genel Meclisinin ağustos ayı oturumlarının sonuncusu 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.