CHP'YE GÜVENMEYEN CHP'LİLER

CHP'YE GÜVENMEYEN CHP'LİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Betimar Araştırma Şirketi, 23-26 Eylül arasında 26 ilde 3 bin 94 kişiyle kamuoyu araştırması yapmış.

Katılımcılara, "Mevcut AK Parti hükümetinin Türkiye'nin gündemini oluşturan sorunları çözebileceğine inanıyor musunuz?" sorusu sorulmuş ve  'Evet' diyenlerin oranı yüzde 48.7, 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 42.3, kararsızların oranıysa yüzde 9 olmuş.

“Muhalefetin Türkiye'nin sorunlarını çözebileceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna ise yüzde 17.7 'Evet', yüzde 68.5 'Hayır' cevabı gelmiş.  Yüzde 13.8 ise soruyu yanıtlamamış.

 Yapılan ankette, CHP seçmeninin yüzde 45'i, İYİ Parti seçmeninin yüzde 58'i, HDP seçmeninin de yüzde 71'inin kendi partilerinin Türkiye'nin sorunlarını çözeceğine inanmadığını ortaya koymuş.

Katılımcılara, "Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu da yöneltildi. Kararsızların dağıtıldığı haliyle verilen cevaplarda oy oranları şöyle:

AK Parti 41.9, CHP 23.4, MHP: 10.5, İYİ Parti: 9.3 ve HDP 10.7.

Bu anketin hem güvenirliği hem de yapıldığı mekânlar elbette tartışılabilir. Ama anketin güvenilir kılan partilerin alacağı oy oranları değil, muhalefet partilerinden birine oy veren vatandaşların bile kendi oy verdikleri partinin ülke sorunlarını çözeceğine inanmıyor olması.

CHP seçmeninin yüzde 45'i, İYİ Parti seçmeninin yüzde 58'i, HDP seçmeninin de yüzde 71'inin kendi partilerinin Türkiye'nin sorunlarını çözeceğine inanmadığını ifade ediyorsa Ak Parti’ye olan güvenin yüzde 48.7 olması çok normal.

HDP’lilerin güvensizlik oranını bir nebze anlıyoruz. Onlar “biz kazansak da bize iktidarı vermezler ve  çözüm sunamayız” düşüncesiyle yüksek oran ve biraz da tepkiyle HDP’ye güvenmediğini söylemiş olabilir. Ancak CHP’ye güvenmeyen CHP’lilerin oranının yüzde 45’i, İyi Partiye güvenmeyen İyi partililerin oranı yüzde 58’i buluyorsa, bu ülkede birilerinin sabah akşam dillendirdikleri gibi bir iktidar sorunu değil muhalefet sorunu var.

Fox ve Oda Tv bu anketi yorumlarsa seviniriz.