CHP Teşkilatının İmamoğlu Sınavı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleri ile Elazığ depremi sonrası yapımı için söz verdiği ve yapımı hızla devam eden Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu'nda incelemelerde bulunmak üzere 7 Ağustos Pazartesi günü Elazığ'a gelecek ve yapımı devam eden okul alanında çeşitli incelemelerde bulunacak.

CHP Teşkilatının İmamoğlu Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tabi okul ziyareti bir bahane.  İmamoğlu aslında çıktığı CHP Genel başkanlığı ya da bu olmasa da Kılıçdaroğlu’nun parti başından ayrılması mücadelesini Anadolu’ya taşıma programını uyguluyor. Zira İmamoğlu, Elazığ ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’ye geçecek ve burada cem evlerini ziyaret edecek. Munzur Gözeleri'ne de  gidecek olan İmamoğlu, esnaf ziyaretleri de gerçekleştirecek.

İmamoğlu, doğru ya da yanlış bir siyasi mücadelenin içine girmiş. Parti içinde ve tabanındaki gücünü artırmak amacıyla Anadolu yollarına düşmüş ve Elazığ’ın ardından rakibi Kılıçdaroğlu’nun hemşerilerinden destek almanın planını yapmış.

Bunların hepsi siyasete dahil ve doğasında olan işler. Lider olunmak isteniyorsa önce mevcuda bir itirazınız, bununla birlikte alternatif düşünce ve fikirleriniz olacak, siyasette yeni bir yol açma iddianız olacak ki Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığına uzanan siyasi mücadelesi de benzer bir itiraz ve iddia ile başlamıştı.

 İmamoğlu, tüm bunları bünyesinde barındırdığını ifade ediyor ve halkın kendisine “değişimin cesur mimarı” misyonu verdiğini iddia ediyor.

Olayın bu tarafı kendi parti içindeki demokratik yarışın bir yansıması. 

Ancak bizim en çok merak ettiğimiz konu, pazartesi günü İmamoğlu’nun Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretine CHP il teşkilatının katılıp katılmayacağı.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, bu okulun yapılmasının bir numaralı müsebbibi ve aktörü olduğu, partide hizipler üstü saygın bir konumda olduğu için Kılıçdaroğlu’nun da bilgisi dahilinde Tunceli ziyaretlerine değil ama İmamoğlu’nun Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaat ziyaretine katılır ve bu okulu kendi tavassutu ile ve bir telefonla Elazığ’a kazandıran İmamoğlu’na bu nezaketsizliği yapmaz. Bunda çok tereddütümüz yok. Ancak daha birkaç hafta önce Kılıçdaroğlu’na bağlılık metinlerine imza atan ve yeni genel başkan adaylarına karşı mesafeli olunmasına dair sıkı talimatlar  alan CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran ve teşkilat üyelerinin İmamoğlu’nu yalnız bırakıp bırakmayacağını şehir halkı gibi bizler de merak ediyoruz.

Anlayacağınız CHP Elazığ İl Başkanı ve teşkilatlarını pazartesi günü ciddi bir İmamoğlu sınavı bekliyor. Bakalım bu imtihan nasıl verilecek. Anladığımız kadarıyla  CHP’liler, şehrin menfaatleri ile siyasi rekabet arasına sıkışmış durumdalar. Bakalım nerede duracaklar?