YRP ve BBP'nin Emekli Maaşı Çıkışı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında emeklilere yapılan yüzde 25 oranında zammın yetersiz olduğu eleştirilerine, 'Çalışan ve emekli mağduriyetini yılbaşına doğru çözeceğiz' demişti. 

YRP ve BBP'nin Emekli Maaşı Çıkışı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, bu karara tepkisini dile getirmiş ve emeklilere yapılacak zammın hemen yapılması çağrısında bulunmuştu.

Fatih Erbakan'ın ardından Cumhur İttifakı'nda BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de emekli zammı için ocak ayının çok geç olduğunu  ve ocak ayını beklemeden emeklimize behemehal bir zam verilmesi çağrısında bulundu.

Ak Parti’nin değişik çalışan kesimlerine verdiği ve bir nebze de olsa enflasyonun yakıcı etkisini azalttığı zamlardan sonra emekliye yüzde 25’i reva görmesi, bugünlerde Ak Partiye oy vermiş geniş bir kesim tarafından da konuşulan ve eleştirilen bir mesele oldu.

Maliye ve Hazine Bakanı  Mehmet Şimşek’in enflasyonun faturasını emeklilere çıkarmasının ardından bu kesimde kabaran öfke artık durdurulamıyor.

Seçim öncesi Erdoğan’ı göklere çıkartan emeklilerimiz, şimdilerde yapılan bu ayrımcılık ve haksızlık karşısında öfke kusuyorlar.

Cumhur ittifakı bileşenleri YRP ve BBP de halkın ve emeklilerin bu düşüncelerini,  ortakları konumundaki Ak Parti hükümetine yüksek sesle iletiyor ve aslında dostça bir uyarı da yapıyorlar.

Erdoğan’ın yılbaşını işaret etmesi, emeklilerde ciddi bir tahammülsüzlük ve tepki yumağı oluşturmuş durumda.

Umarız Erdoğan o çok sevdiği sürprizleri bir kez de emekliler için yapar ve Ağustos olmasa da Eylül ayı içinde emeklileri memnun edecek bir zammı verir.