CHP'nin Menderes Açılımı

Türk demokrasi tarihi ve siyasi hayatında en acı ve en hüzünlü günlerden biri de 17 Eylül… Menderes ve arkadaşlarının  saçma sapan iddialarla idam edildiği tarih…

CHP'nin Menderes Açılımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu idamlarda CHP'nin de sorumluluğu olduğu hep söylendi. Zira iş başında CHP ve onun bürokratları ve hakimleri  vardı.

Kaldı ki mahkeme de göstermelikti. CHP’nin Türkçe okutmaya başladığı ezanı aslına  döndürmenin bir cezası olmalıydı ve bu ceza adımdı.  Tıpkı istiklal mahkemelerinde olduğu gibi infazı başından belli bir yargılamaydı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin bu imajını yıkmak için bir adım attı ve idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in mezarını ilk kez ziyaret etti.

Yanına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da bulunduğu CHP heyeti, menderesin kabri başında Fatiha okudu.

“Helalleşme” adımını atan Kılıçdaroğlu’nda bu ziyaret çok aykırı durmadı ancak “İnandığınız Allah’ınız sizinde  belanızı versin" diyen Canan Kaftancıoğlun da aykırı durdu.

Bu resimde belki de en samimi isim Kılıçdaroğlu’du. CHP’lilerin  hepsi el açıp Menderesin huzurunda ip gibi dizildiler. İdamı kutlayan ve hatta bir darbe ile Demokrat Partiyi iktidardan indiren 27 Mayıs’ı resmi bayram yapan da bu zihniyetteki bazı CHP’lilerdi.  Milletin değerleriyle harp eden köhne zihniyetli bazı CHP’liler, hem Menderes’i astı, hem bunu bayram olarak kutladı hem de yıllarca kabrini bile yok saydı.

Bunu halkın vicdanına anlatamazsınız. Biz sussak da millet susmaz, vicdan susmaz, hakikat susmaz. Ve halk kendine hizmet edeni unutmadığı gibi milletin iradesine kastedenleri ve onların uzantılarını da unutmaz.