CHP'nin LGBT Çalışması

Avrupa ülkelerinin ve finans baronlarının dayatması olarak gündemden düşürülmeyen LGBT oluşumlar, Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üzerinden yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.

CHP'nin LGBT Çalışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6’lı masanın muhafazakâr partilerinin ve özellikle de Saadet Partisi’nin karşı duruşlarına rağmen iktidar olmaları durumunda "cinsel yönelim" kanunu çıkaracağını duyuran CHP, şimdi de toplumsal cinsiyet eşitliği kurullarının oluşturulmasını talep etti.

CHP'nin Kadına Şiddet Sorunu için Çözüm Raporu’nda belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliği kurullarının oluşturulması istendi. 

Bu kapsamda CHP’li Beşiktaş, Beylikdüzü, Kadıköy, Şişli, İzmir Büyükşehir, Buca, Konak, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Menemen, Çankaya, Eskişehir Büyükşehir, Muratpaşa, Nilüfer, Odunpazarı belediyelerinin çalışmaları önek gösteriliyor.

CHP’nin LGBT konusundaki görüşü çok net. Cinsiyet yönelimi ve bunun özgürce savunulması konusunda CHP’nin ilkesel bir duruşu olmakla birlikte bunun şuan  kendinde olan belediyeler aracılığı ile de hayatta geçirildiği görülüyor.

6’lı masanın en büyük partisi olmakla birlikte Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda artık bir fikir oluşan bu yapı içerisinde olup da İstanbul sözleşmesini feshetmemesine rağmen buradan Ak Parti’ye yüklenen kesimleri nasıl günler bekliyor tahmin edebiliyoruz. Umarız, bugün LGBT harflerini duyunca sinirden havaya zıplayanlar yarın uysal bir moda geçip yapılanları normal görmezler.