Akşener'in Ayak Sesleri

Hikâyeyi biliyorsunuz. Adamın biri köye muhtar olmak istiyormuş ama bunu da açıkça ifade edemiyormuş. Toplamış köyün ileri gelenlerini ve 'İçinizden birini köye muhtar yapalım' teklifini sunmuş.

Akşener'in Ayak Sesleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda bulunanların her biri farklı bir ismi önerse de bizimki hemen hepsine bir kulp takıp olmaz demiş.

Tüm isimler teklif edilip bir kusuru dile gelince, muzip bir köylü asıl meseleyi çakmış ve “O zaman seni muhtar yapalım” demiş. Bizimki gayet memnun, mutlu ve mesut olduğunu belli etmeden ve biraz da istemez bir üslupla “biliyordum bu işi bana yıkacağınızı ”demiş ve muhtarlığı kapmış.

Gelelim bu hikâyeye anlatma sebebimize. Seçimlere aylar kala muhalefetin cumhurbaşkanlığına aday göstereceği isim henüz netleşmiş değil. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti il başkanlarının bir araya gelerek 14 Kasım'da Meral Akşener'in aday olması için imza toplayacakları öne sürüldü.

Bu gelişmenin bir yansıması olarak da İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, cumhurbaşkanı adaylığına dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çirkin, "İYİ Parti olarak Akşener aday olsun diye bastırıyoruz. Kılıçdaroğlu'na saygımız var ama kazanamayacağını düşünüyoruz." dedi.

Şunu itiraf etmek gerekir ki Akşener, bu süreci çok akıllı ve kontrollü yürüttü. Önceleri “ben başbakan olacağım, cumhurbaşkanı adayı değilim” dedi ve kahvesini içerek CHP içindeki kavgayı ve yarışı izledi. Hatta zaman zaman taraf olarak bu kavgayı körükledi. Kâh İmamoğlu’ndan yana tavır aldı kâh Mansur Yavaş’tan. 

Bu iki isim kamuoyunda yıprandıktan sonra Akşener için tek rakip Kılıçdaroğlu kaldı. Kılıçdaroğlu için de hemen herkeste “kazanamaz” düşüncesi baskın bir şekilde oluşunca il başkanları ve milletvekilleri aracılığıyla kendi ismini gündeme getirdi. 

Bugünden sonra artık millet ittifakında Kılıçdaroğlu  ile Akşener yarışını izleyeceğiz. Akşener’in aday olmaması durumunda farklı bir taktik izleyeceği ve üçüncü bir ittifakla güçlü bir aday çıkartabileceği de alternatifler arasında. Hatta bu Prof.Dr. Ersan Şen dahi olabilir.