CHP'nin Erzurum Çıkarması

Son dönemlerde geniş halk kitlelerini etkileyecek adımlar atan ve cumhurbaşkanlığı adaylığına epeyce yaklaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri ve 120 milletvekili ile birlikte esnaf ziyareti, TBMM Grubu toplantısı, MYK toplantısı ve kanaat önderleri toplantısı için Erzurum'a gitti.

CHP'nin Erzurum Çıkarması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 genel seçimlerinde kentteki vatandaşların yüzde 73'ü Cumhur İttifakı'ndan yana oy kullanmıştı. CHP'ye verilen oylarının sadece yüzde 4.4 olduğu Erzurum’da AK Parti’nin 4, MHP’nin 1, İYİ Parti’nin de 1 milletvekili bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun TBMM’nin tatilde olduğu süre içerisinde grup toplantılarını Anadolu illerinde yapacağı ve bu kapsamda eylül ayı başında yapılacak grup toplantısının Elazığ’da yapılacağı, ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol tarafından daha önce açıklanmıştı.

CHP bu çerçevede ilk grup toplantısını milli mücadelede önemli bir yeri ve misyonu olan  fakat yüzde 4 oya sahip olduğu Erzurum’dan başlaması büyük bir siyasi atılımdır. 

CHP bu tavrıyla, kendisine en az oy veren seçmenleri de önemsediğini ve iktidara geldiklerinde kendilerine eşit ve adil bir şekilde hizmetin geleceğini ve hiçbir kimse ve ilin ötelenmeyeceği mesajını veriyor. 

Bu yaklaşım Anadolu insanında karşılık bulur mu bilmiyoruz. Ancak kendi geçmişini ve yanlışlıklarını tartışmaya açan bir CHP’nin kısmen de olsa karşılık ve destek bulacağı siyasi gözlemcilerce ifade ediliyor.

CHP’nin bu adımı, oldukça sert esen siyaset tartışmalarının sonlandırılması ve kavga endeksli siyasetin sonlandırılmasına da katkı sunabilir.