Öztürk, Rol mü Çalıyor?

1970'li yılların ihtiyaçlarına göre inşa edildiği için günümüz talebine karşılık veremeyen mevcut sanayi sitesinin taşınması uzun süreden beri şehrin gündeminde olan bir konuydu.

Öztürk, Rol mü Çalıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni sanayi sitesinin yapılması konusunda iki oluşum ve her iki oluşumunda farklı mekân önerileri vardı.

Son olarak;  şehrin valisi, milletvekilleri, belediye başkanı ve oda başkanları ve esnafların ittifakı ve konsensüs ile güney çevre yoluna yakın bir alanda yeni sanayi sitesi kurulması yönünde bir karar verilmiş, bu kararın arifesinde alanın imardan kaynaklı sorunları da çözülerek bakanlığa yazılmıştı.

Güney çevre yolunda inşa edilecek yeni sanayi sitesi ile ilgili prosedürler sorunsuz işlerken ve yakın zamanda bu bölgede temel atılması planlanırken, AK Parti Elazığ 23 ve 26’ıncı dönem Milletvekili Tahir Öztürk, yanına aldığı Elazığ Esnaf Odası Başkanı ve üyeleri ile birlikte Elazığ Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil’i ziyaret etti.

Tahir Öztürk ziyaret sonrası yaptığı açıklamada küçük sanayi sitesinin, Yeni Organize Sanayi Bölgesinin yanında yapılacağı şu cümlelerle duyurdu:

“Elazığ’dan gelen esnaf odaları başkanlarımızla beraber; kurulması planlanan yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin yer tahsisi sorunlarını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ile görüşerek çözüme kavuşturduk. Küçük Sanayi Sitesi Şahinkaya Mahallesi’nin arkası karayazı bölgesinde yeni organize sanayinin yanında yapılacak. Hayırlı olsun” 

Bu açıklamadan sonra şehirde kıyamet koptu. Zira hiçbir esnaf ve vatandaş, yeni sanayisi sitesinin Öztürk’ün açıkladığı yerde yapılması taraftarı değildi. Zira bu bölge hem şehre uzak hem de şehrin gelişme aksı üzerinde olduğu için gelecekte sanayi sitesinin şehrin içinde kalma ihtimali vardı.

Eski Milletvekili Tahir Öztürk’ün böylesine şehrin kaderinde etkili olacak bir kararda, mevcut milletvekilleri, Belediye başkanı ve diğer oda başkanlarını es geçip başrol oynamaya çalışması rol çalmak olarak nitelendirildiği gibi siyasi, nezaketsizlik olarak da yorumlandı.

Tahir Öztürk’ün yeniden milletvekili olma niyet ve hedefinin olduğunu herkes biliyor. Kendisine yeniden bir yönelim olur mu, ikinci kez hem de birinci sıradan listeye girme hikâyesini ve kimin yerine isminin yazıldığını tüm kamuoyu bildiği halde Ak Parti Genel Merkezi’nin iki kez milletvekili olmuş birini, yeniden listeye koyma gibi bir düşüncesi olur mu bilmiyoruz ama milletvekili hayali görme, şehirdeki her bir hemşerimiz gibi Öztürk’ün de yasal ve en tabi hakkıdır. 

Ancak bu tür şehrin tüm resmi kurumlarının ittifak ettikleri bir konuda tersine bir irade koyulmasına, eski vekil sıfatıyla aracı olmak ne kadar bir öngörüsüzlük ve ne kadar gayri etik bir davranıştır?

Tahir Öztürk, belki de şehrin kangren olmuş bir sorununu çözerek buradan bir siyasi kahramanlık ve çıkış yakalamak istedi ama görünen o ki, elinde patlayacak. Zira ilgili kurumların oldukça mesafe aldıkları bir konuyu yeniden başa döndürmek, şehre hizmet değil, gelen hizmete köstek olmaktır.

Sayın Tahir Öztürk’e tavsiyemiz şudur ki, eski bir milletvekili olarak şehrinizi sevebilir ve sorunlarına duyarlılık gösterebilirsiniz. Ancak bu durum sizlerin rol çalarak resmi kurumlarla görüşerek karar almanıza cevaz vermez. Eğer gerçekten şehrin bir sorununu çözmek istiyorsanız, eski bir vekil ve ağabey sıfatıyla konunun asıl muhatabı mevcut milletvekilleri, ilin Belediye Başkanı ve diğer oda başkanlarıyla görüşüp bir istişare yaptıktan sonra adım atmanız daha samimi ve doğru bir davranış olurdu.

 Ancak yaptığınız iyi niyetten çok uzak tamamen şahsi öne çıkmaya matuf, çok acemice ve hadsizde bir davranıştır. 

Bu olayla birlikte Tahir Öztürk’ün milletvekili iddiası ve hayali de suya düşmüştür.