CHP'nin Adayı Saadet'ten mi?

Cuma günü alınacak seçim kararıyla birlikte siyasetin hız kazanacağı ve aday adaylarının çalışmalarına hız vereceklerini görüyoruz.

CHP'nin Adayı Saadet'ten mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İttifakların yeni seçim sisteminin getirdiği artık oyların boşa gitmemesi, amacıyla 41 ilde seçim ittifakı yapacağı ve ortak liste ile seçimlere gireceğini de görüyoruz. 

Millet ittifakı zaten bunu yapmak zorunda. Zira Deva’ya 20, Gelecek’e 20, Saadet’e 10, Demokrat’a 4 milletvekili sözü veren Kılıçdaroğlu,  54 milletvekili adayını kendi listesinden ve seçilebilecek sıralardan aday gösterecek.

Her ne kadar CHP’nin tabanı buna çok sinirlense ve kabul etmese de oluşan rüzgara karşı ses çıkartmıyorlar ve şimdilik sukutu kuşanıyorlar. 

Muharrem İnce, Gürsel Erol ve son Ali Özcan örneğinde olduğu gibi parti içi muhalefette bile cesur olan  ve seslerini yükseltecek bir demokratik geleneğe sahip CHP tabanı,  böylesi bir dayatmaya karşı nasıl tepki verir bunu listelerin açıklandığı günlerde birlikle göreceğiz.

Millet İttifakı Elazığ’da ortak liste ile seçimlere girmesi gibi bir plan ortaya koyabilir mi bunu kestirmek çok zor. CHP ve İyi Parti kendi listeleri ile seçimlere gireceği için geriye kalan partilerin adaylarını listeye alma gibi bir ihtimal gözükmüyor.

Saadet Partisi 10 Milletvekili kontenjanından birini Elazığ’da kullanır mı ya da CHP bu ismi birinci sıradan gösterir mi bilinmez ama Temel Karamollaoğlu’nun Elazığ’ı masaya getirmesi ve diretmesi bekleniyor.

Karamollaoğlu, bunu talep eder ve Kılıçdaroğlu’ da onay verirse, CHP İl Başkanı Coşkun Duran Çağlar’ın milletvekili olma hayali suya düşer.

Gürsel Erol’un kurulacak yeni kabinede bakan olma ihtimali yüksek olduğu için milletvekili adayı olmayacağına dair ciddi emarelerin bulunduğu CHP’de yıldızı parlayan milletvekili adayı İl Başkanı Coşkun Duran Çağlar olduğuna göre böylesi bir senaryoda millet ittifakının milletvekili Saadet Partisinden bir isim, muhtemelen de görünürlüğü ve etkin muhalefetiyle öne çıkan İl Başkanı Abdullah Akın olabilir.