CHP, Geri Zekâlılığı Hazmedecek mi?

İyi Parti lideri Meral Akşener'in CHP'li kurmaylar ile ilgili 'geri zekâlılık ve ahmaklık' hakaretlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin üst kurmaylarını, olağanüstü toplantıya davet ettiği öğrenildi.

CHP, Geri Zekâlılığı Hazmedecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İktidar tüm gücü ve enerjisini depremin yaralarını sarmaya yoğunlaştırmışken,  6’lı masanın kavgaları dinmek bilmiyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ortağı Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) dün katıldığı bir yayında yüklenerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane Buluşması sürecine değinip bu buluşma esnasında CHP'li yöneticilerin tavırlarını eleştirerek o dönem sürecin yönetilemediğini savundu.

Akşener ayrıca o dönem Kılıçdaroğlu'nu aradığını ama ulaşamadığını belirtip CHP'li yöneticileri hedef alarak "Saçmalık, ahmaklık, geri zekâlılık. Aynı işte geri zekâlılık her tarafta mevcut onun için böyle oluyor....Kurmay zekânız olsa beni arardınız, ben de kendi telefonumdan sizi halka gösterirdim" sözlerini sarf etti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise düzenlediği basın toplantısında, kendisine konu hakkında yöneltilen soruya dün yanıt verip "Millet İttifakı'nın sözcülerinin Millet İttifakı'nın Genel Başkanlarının sözlerini yorumlamak ya da onlara cevap vermek gibi bir usulü yok" diyerek geçiştirdi.

Öztrak'ın Akşener'in hakaret dolu sözlerini geçiştirmesi ardından bir başka gelişme daha yaşandı. 9 Şubat 2023 Perşembe günü toplanacağı bildirilen Parti Meclisi Toplantısı yaşanan felaket sonrası ertelenmişti. Ancak Akşener'in hakaret dolu çıkışlarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin üst kurmaylarını yani Parti Meclisi Üyeleri toplantısını yapma kararı aldığı ve Parti Meclisi Üyelerini toplantıya davet etti.

Acil çağrıyla yapılan bu toplantı önemli. Kılıçdaroğlu daha önce ifade ettiği ama CHP dışında çok da destek bulamadığı “benimle var mısınız?” sorusunu son kez Parti Meclisi üyelerine soracak, kendisi dışında İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığı ve olası kazanması sonrası bunun CHP’ye siyasi getirisi ve götürüsünün  ne olacağına dair istişare ve simülasyonlar yapılacak ve muhtemelen de CHP Parti Meclisi’den “Kılıçdaroğlu tartışmasız tek adayımızdır. Bunu kabul etmeyen ittifak üyelerimiz varsa bunu açıkça dile getirsin ya da yolunu belirlesin” gibi bir karar çıkartacak. Aldığı bu karar sonrası da 6’lı masadan konsensüs çıkmasa da adaylığını açıklamakla ilgili olarak partisinden son ve güçlü bir destek isteyecek.

Kılıçdaroğlu, 6’lı masadan bu güne kadar kendisine net bir destek alamayıp üstüne üstlük muhataplara “geri zekalı, aptal” ifadelerini kullanan Akşener’e seçimlere 70 gün kala bir rest, çıkış gösterme ve gücünü ortaya koymazsa Cumhurbaşkanı seçilse bile kimse kendisini dikkate almaz…