Cerebral Palsy Hastası, Başarıdan Başarıya Koşuyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Doğuştan yakalandığı Cerebral Palsy hastalığının getirdiği tüm zorluklara rağmen ücretli anasınıfı öğretmenliği yapan Yeşim Alanoğlu başarıdan başarıya koşuyor.

Cerebral Palsy Hastası, Başarıdan Başarıya Koşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşim Alanoğlu; “Elazığ'lıyım %52 ortopedik engelim var hastalığımın ismi cerebral palsy. Eğitim hayatımı ameliyatlarından ve rahatsızlığımdan dolayı yeterli bir şekilde alamadım lise ikide terk ederek açık liseye devam ettim tek bir hedefim vardı o da  Hukuk Fakültesini okumaktı.Ameliyatlarımdan dolayı yeterince sınava hazırlanamadım.Tekrar bir ameliyat geçirdim ve 3 yıla yakın evde hapis hayatı yaşadım psikolojim alt üst olmuştu hiçbir şey yapamıyordum, hiçbir paylaşımım yoktu,yürümekte sıkıntı çekiyordum kendimi aşmam için bir kursa yazılmam gerekiyordu”dedi.

ZORLUKLARI AŞTIM BEŞ ÜNİVERSİTE BİTİRDİM 

Yeşim Alanoğlu;“Sıdıka Avar Kız Meslek Lisesi çocuk gelişimi bölümüne kurs amaçlı gittim, bu da benim lisem oldu 3 yıl bu liseyi okuduktan sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ön lisans çocuk gelişimi bölümünü okudum okulu bitirdikten sonra Elazığ İl ve özellikle Kovancılar ilçesinde 13 yıla yakın okul öncesi öğretmenliği yaptım.Anadolu Üniversitesi adalet bölümünü okudum tabii ki Hukuka geçiş yapamadım.Daha sonra Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü okudum arkasından İstanbul Üniversitesi lisans çocuk gelişimi bölümünü okudum daha sonra Artvin Çoruh Üniversitesi Beslenme Diyetisyenlik bölümünü okumaya başladım.Şu anda da Halk Eğitime bağlı Oyun Odasındayım.Bu arada 15 sertifika programını da tamamladım.

Bu süreçte anne ve babamın desteği çok oldu.Tedavim için büyük bir çaba gösterdiler.Düşüncelerime ve yapmak istediklerime saygılı oldular. Son olarak;Tüm fiziksel engelliler azmettikten sonra bir şeyler başarmanın imkansız olmadığını, mücadelenin asla bırakılmaması gerektiğini anlamalıyız.Asla hayallerinizden vazgeçmemeliyiz”dedi.