CAZİBE MERKEZİ ''ELAZIĞ''

Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen Elazığ Kısmi Kanalizasyon (Şorşor Deresi) Projesi'ne ilişkin kolektör hattı &cce

CAZİBE MERKEZİ ''ELAZIĞ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen Elazığ Kısmi Kanalizasyon (Şorşor Deresi) Projesi’ne ilişkin kolektör hattı çalışmaları yoğun tempoda sürdürülüyor.

‘’2000’LİK BORU HATTI DÖŞEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI’’

 Hicret Mahdigeresi başta olmak üzere Aksaray, Kızılay ve Gümüşkavak mahdigerelerini yakından ilgilendiren, özellikle yaz aylarında görüntüsü ve yaydığı koku nedeniyle pek çok problemi de beraberinde getiren Şorşor Deresi problemini sonlandıracak proje doğrultusunda fiili çalışmalar devam ediyor.Elazığ-Diyarbakır Yolu üzerinde bulunan Arıtma Tesisi bölgesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında 2000’lik boru hattı döşeme çalışmalarına başlanırken, Hicret Mahdigeresi-Ataşehir Mahdigeresi arasında sürdürülen çalışmalarda ise 1200’lük hat döşeme çalışmaları sürüyor.

‘’MÜCAHİT YANILMAZ ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇÖZÜME ULAŞTI’’

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın öncülüğünde çözüme ulaşan Şorşor Deresi Projesi doğrultusunda yapımına başlanan kolektör hatlarıyla, Elazığ’ın mevcut yerleşim yerleri ile imara açılmış ancak henüz yapılaşması tamamlanmamış tüm alanlarına ait atık sular, atık su tesisine taşınacak. Bu hatlar Şorşor Deresi’nin Diyarbakır yolu ile kesiştiği noktaya kadar derenin kuzey ve güney taraflarından iki ayrı hat şeklinde geliştirilecek. Toplam 38 bin 536 metre uzunluğu olan hat, Diyarbakır yolundan itibaren ise 2 binlik borularla tek hat şeklinde arıtma tesisine ulaştırılacak.

‘’CAZİBE MERKEZİ OLACAK’’

Projenin son aşamasında ise Şorşor Deresi çevresi yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlenme alanlarıyla şehrin cazibe noktaları arasındaki yerini alacak.

‘’40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ’’

Elazığ’ın 40 yıllık Şorşor Deresi sorununun çözülmesi için yapılan proje kapsamında kolektör hattı yer teslim protokolü geçtiğimiz aylarda imzalanarak, filen çalışmalara başlanılmıştı. Elazığ’da bazı merkez mahdigerelerini doğrudan ilgilendiren ve kent genelinde Şorşor Deresi sorunu olarak bilinen atık su probleminin çözülmesi için başlatılan projenin ilk ayağı yapılan protokol ile resmen başlamıştı. Elazığ Belediyesi’nde düzenlenen “kolektör hattı yer teslim” töreninde Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Bank Elazığ Bölge Müdürü Ali Tekataş, yüklenici firma yetkilileri katılmıştı.

‘’ALT YAPI PROBLEMİ ÇÖZÜME KAVUŞACAK’’

Şorşor Deresi sorununun çözüme kavuşturulması ile birlikte yakın bir zamanda yapılacak ihale ile atık su kollektör hattı için ilk adım atılmış olacak. Uzun bir süredir Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri olan alt yapı problemi bu sayede çözüme kavuşturulacak.

 

‘’TOPLAM 38 BİN 536 METRE UZUNLUĞUNDA’’

Geçtiğimiz aylarda yapılan protokol töreninde açıklamalarda bulunan İl Bank Bölge Müdürü Ali Teketaş,“Elazığ’ın mevcut yerleşim yerleri ile imara açılmış ancak henüz yapılaşması tamamlanmamış tüm alanların atık sularının atık su tesisine taşıyacak kolektör hattı yapılacaktır. Bu hatlar Şorşor Deresi’nin Diyarbakır yolu ile kesiştiği noktaya kadar derenin kuzey ve güney taraflarından iki ayrı hat şeklinde geliştirilecek. Toplam 38 bin 536 metre uzunluğu olan hat Diyarbakır yolundan itibaren 2 binlik borularla tek hat şeklinde arıtma tesisine kadar devam ettirilecek” demişti.

‘’KOLEKTÖR PROJENİN İHALE BEDELİ 35 MİLYON 923 BİN LİRA’’

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, protokol töreninde yapmış olduğu açıklamada,’’Şorşor Deresi’nden dolayı bölgede yaşayan insanlarımız arazilerini yok paraya satarak kurtulmak istiyordu. Ben hiç kimsenin arazisini satmamasını istedim. Şorşor Deresi sorununun çözülmesiyle birlikte o bölgedeki yerlerin değeri 1 lira ise 50 liraya çıkacak. Göreve geldiğimiz günden itibaren diğer kamu, kurumları ile birlikte çalışmaya özen gösterdik. Şorşor Deresi projesi kapsamında yapılan bu yer teslim imza töreni de bunun en büyük göstergesidir. Kolektör projenin ihale bedeli 35 milyon 923 bin liradır.’’diye ifade etmişti.