PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Gülşah ALTAŞ / Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'ni (FHGC) ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü E

PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’ni (FHGC) ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Esat Ceylan, kuruma yeni hizmet binası yapılacağını, binanın proje çizimlerinin tamamlandığını söyledi.

Beraberinde Mali Hizmetler Şube Müdürü Musa Şimşek ile birlikte FHGC Başkanı Mehmet Topal’ı ziyaret eden SGK İl Müdürü Esat Ceylan, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında bilgilendirme, yapılan çalışmaları anlatma ve eksiklikleri tespit etme amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Elazığlıların hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade eden Ceylan, vatandaşlarda da kayıt dışı ile mücadele noktasında kendilerine destek olmalarını beklediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Sosyal Güvenlik Kurumu eskiden dört çatı altındaydı şimdi tek çatı altına toplanmıştır. Eskiden dağınık olan Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK mevzuatları ve vatandaşlara ayrı ayrı hizmet akışı tek norm yapı haline dönüştürülerek Sosyal Güvenlik Kurumu oluşturulmuş olup bürokrasiyi teke indirmiş durumdayız. Eskiden aylarca bekleyen emeklilik işlemleri şu anda 10-15 dakikada yapılabiliyor. Elazığlı vatandaşlarımız hizmetin en iyisine layıktır. Bunu tüm personelimizle birlikte gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan da kurumumuza sahip çıkmaları noktasında dileğimiz var. Kayıt dışı ile ilgili destek bekliyoruz. Bu kara deliği kapatabilmemiz için Alo 170’e veya şahsen bize başvurmalarını istiyoruz.”

İHALEYİ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA YAPACAĞIZ

SGK İl Müdürü Ceylan, Sosyal Güvenlik Kurumu binasının eski olması nedeniyle yeni bir hizmet binası yapılacağının da müjdesini verdi.  Medikal Park Hastanesi bitişiğindeki alanda yapılacak olan binanın proje çizimlerinin tamamlandığını kaydeden Ceylan, haziran veya temmuz ayında ihaleye çıkılacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hizmet alabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

İLÇELERDEKİ SIKINTILAR GİDERİLİYOR

Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde kurulan merkez müdürlükleriyle vatandaşların işlemlerini sıkıntı yaşamadan yaptırabildiklerini belirten Ceylan, “Karakoçan’da insanlarımız işlemlerini yaptırabilmek için 110 kilometre yol geliyordu. Oraya Merkez Müdürlüğü açarak hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürdük. Hatta orada yeni bir bina yaptıracağız. Kovancılar’da yeni bir hizmet binası yaptık ve vatandaşlar sıkıntı yaşamadan işlemlerini yaptırabiliyor. Biz kurum olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

TOPAL: ELAZIĞ’DA SIKINTILAR EN AZA İNDİRİLDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Topal, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini söyledi. Ceylan’a yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eden Topal şöyle konuştu: “Sosyal güvenlik konusunda gazeteci olarak bizim eskiden söyleyeceğimiz çok şey vardı. Sıklıkla şikayetler geliyordu, sıkıntılar vardı, vatandaş perişandı ve kurum da bir noktada tıkanmıştı. Ama son yıllarda, hem hükümetimizin başarılı çalışmaları hem de Sayın Esat Ceylan’ın ekibiyle birlikte çalışmaları neticesinde Elazığ’daki sıkıntılar çok düşük seviyelere indi. Vatandaşlarımız kurumdan çok memnun. Kuruma gittikleri zaman işleri hemen görülüyor, vatandaşa insanca muamele yapılıyor. Dolayısıyla fevkalade olumlu gelişmeler yaşandı. Esat Ceylan’ın şahsında hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Allah devlete zeval vermesin. Önümüzdeki yıllarda umuyorum daha iyi seviyelere gelecektir. Başarılarının devamını diliyorum.”