Çanlar İyi İçin Çalıyor…

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatının ardından tartışma yaratan bir paylaşımda bulundu.

Çanlar İyi İçin Çalıyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aytun Çıray, "Pilotlarımız aslan gibi Suriye'nin kuzeyine hava operasyonu yapıyorlar. Ancak 18 Kasım'da resmen vatandaşlarını uyardı ve 'önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin harekat yapacağını' duyurdu. ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?"

Bu ifadeler milliyetçi bir parti olduğunu iddia eden iyi Partili önemli bir isimden sadır oluyor. Tüm dünya ayağa kalkmışken, PKK-PYD ve bu örgütlere destek olan siyasi parti, STK ve ülkelerden operasyonun durdurulmasına yönelik çağrılar gelmiş ve Türkiye ekonomik boykot da dahil bir çok alanda cezalandırılamaya çalışılırken, Çıray’ın bu operasyonu küçümsemesi ve “boş alanları bombalıyorlar, teröristler de buna gülüyor” imasında bulunması,  bu partinin savrulduğu yeri göstermesi açısından önemli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha iki gün önce İYİ Parti’yi milli saflarda yer almaya davet etmesi ve Akşener’in de bunu salt siyaset ve seçim kazanmak penceresinden yorumlayıp ironik cevaplar vermesi de gösteriyor ki bu partiden olumlu bir davranış beklemek safdillik olur.

Nerede durursa dursun, kiminle gizli ya da aşikâr ortaklık yaparsa yapsın, şimdilerde arkasına aldığı ödünç oyların verdiği hava  ile hareket eden iyi Parti, 2023 seçimlerinden sonra en çok zarar görecek ve tabanı tarafından terk edilip silinecek tek partidir. 

Bugün yüzde 2 ve 3’lerde gözüken partiler barajı rahatlıkla geçen bir konuma yükselip muhtemelen 2024 yılında yapılacak bir erken seçimle oylarını artırırken, İyi Parti dağılacak ve Haziran 2023 seçimlerinde beklediği başbakan olma hayaline ulaşmadan siyaset sahnesinden silinecektir. 

Bu partide milli duruş sergileyenler ise ya siyasetten uzak duracak ya da kendilerine yakın milli çizgide siyaset yapan partilere gidecektir.

İktidar olma hırsıyla TSK tarafından şehitlerimizin kanının yerde kalmaması ve ülkenin sınırlarının güvenli hale getirilmesi adına yapılan operasyonlara bile ters  bakan ve gayri milli bir tutum sergilemeyen  bir partinin Türkiye’deki akıbetini tahmin etmek, çok büyük bir feraset sahibi olmayı gerektirmeyecek kadar basit ve yalın bir kaçınılmaz sondur.