Bürokratlar Siyasi Toplantılara Katılmalı mı?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Elazığ Kadın Kolları tarafından Güneykent Mahallesi'nde düzenlenen programlara bazı bürokratların katılmasının yanlışlığına dikkat çekmişti. 

Bürokratlar Siyasi Toplantılara Katılmalı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konuda Ak Parti’den cevap geldi.

Cevapta şu görüşlere yer verildi.

"Partimizin bütün kademeleri şehrimizin sorunlarına duyarlı olduğu için zaman ve mekân fark etmeksizin durmadan çalışmaya devam ediyor. Bunu yaparken tabi ki kurumlarımızla istişareye büyük önem veriyoruz. Daha önce Köy Buluşmaları adı altında gerçekleştirdiğimiz bu toplantıları zaman zaman Mahalle Buluşmaları adıyla sürdürüyoruz. Sayın Milletvekilinin kurum müdürleriyle vatandaşlarımızı buluşturup sorunlara daha hızlı çözüm üretme gayretimizi eleştirmesini yersiz ve anlamsız bulduğumuzu belirtmek isteriz.”

Açıklama bu minval üzere devam ediyor. Ak Parti’nin Erol’a verdiği cevap ilkesel olarak gayet makul ve mantıklı. Sonuçta ülkede icranın başı Ak Parti hükümeti ve onun illerdeki temsilcileri milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı görevi yanında Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla Erdoğan’ı temsil eden parti il başkanları ve teşkilatlarıdır. 

Halkın hükümetten talepleri, eksiklikler ve her mahalleye özel beklentileri yerinde görmek ve dinlemek milletvekillerinin görevi. Hükümetin her alanda hizmetlerini, halka ulaştıran kamu görevlileri, siyasetin değil ama icracı hükümetin aldığı kararları, yenilikleri ve hizmetleri eksiksiz olarak halka ulaştırmakla görevli kamu çalışanlarıdır. 

Bürokratlar böyle bir sorumluluk içine girmeyince ve çok da dert etmeyince, olaya sürekli bu sorunlara muhatap olan siyasi parti teşkilatları giriyor, girmek zorunda kalıyor. 

Hizmette bir eksiklik, kusur ve yanlışlıklar  olup olmadığını öğrenmek amacıyla mahalleye giden milletvekilleri ve parti yetkililerinin bürokratlarla sahaya  inmesinde amaç hizmetse buda hiçbir beis yok. Yeter ki bu toplantının merkezinde halkımız ve hizmetler olsun.

Ancak ve sanırız ki bu son söylediğimizden ziyade parti teşkilatlarının kendini hizmet yapıyormuş, halka iniyormuş gibi sembolik ve sosyal medyalık paylaşımlar uğruna, bürokratların da yerini koruma ve siyasetçilere yaranma adına bu toplantılara katılıyorlar.  

Eğer böyle olmasaydı, her bürokrat,  mahallelere sunduğu hizmetlerin resmini ve yansımasını görmek için mahalleye gidip muhtarlarla görüşüp kendi karnesini görebilir, eksikliklerin giderilmesi noktasında gayret gösterirdi. Yani iki tarafında gündeminde halk, vatandaş ve hizmet çok da yok gibi.

Keşke her siyasi ve bürokratta Erdoğan’ın halka hizmeti dert edinmesi gibi bir endişe ve ruh olsa..