Bürokratlar Değişecek mi?

14 Mayıs seçimlerinden sonra Elazığ Milletvekili seçilecek  isimlerin seçim bittikten sonra ilimizin sorunları ile ilgili ne tür çalışmalar yapacağı merak ediliyor.  Özellikle Ak Parti'nin  seçimden galip çıktıktan sonra proje üretemeyen ve vatandaş ile kopukluk yaşayan bürokratların birçoğunda da değişim yapıp yapmayacağı kamuoyunda konuşulmaya başlandı.  

Bürokratlar Değişecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Milletvekili adaylarını belirlerken ciddi kriterleri ön plana çıkaran Ak Parti, seçimden zafer ile çıkarsa  bürokratlar hakkında da ciddi bir çalışma yapıp yapmayacağı merak ediliyor.  Özellikle geçmiş dönemler de vatandaşların bazı kamu kurumların da işlerin yavaş ilerlediği ve halkın taleplerine karşılık verilmediği yönünde tepkileri olmuş ve kamuoyunda gündeme gelmişti. 

HALK BÜROKRASİDEN MEMNUN MU? 

Özellikle Elazığ’da görev yapan bazı bürokratların performansları göz önüne alınarak, vatandaşların memnuniyetleri hakkında çalışmalar yapılması istenirken,halktan kopuk olan bürokratların değişmesi gerektiği ifade ediliyor.  Görev yaptığı kurumun performansı, proje konusunda üretkenliği ve vatandaşa hizmet noktasındaki çalışmaları göz önüne alınması gerekirken, halkın tepkisini  çeken isimlerin performansına göre karar verilmesi ve halkın isteklerinin dikkate alınması gerektiğini ifade ediyorlar. 

MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA NE OLACAK ? 

Geçmiş dönemlerde halkın özellikle sürekli gündeme getirdiği milletvekiline yakın isimlerin ilimiz de kamu kurumlarına bürokrat olarak atanıyor söylemlerinin ardından olası bir Millet İttifakı iktidarında ne olacağı ise merak ediliyor. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un özellikle kamu da liyakat söylemlerine rağmen 14 Mayıs seçimlerinden sonra ilimizdeki bürokrat değişimlerinde kriterin ne olacağı kafalar da soru işareti olarak kalıyor. 

YENİ VEKİLLER YENİ BÜROKRAT MI ATAYACAK?

Yeni milletvekillerinin seçildikten sonra Elazığ’da bürokratların çalışmaları ve halkta karşılığının olup olmadığının araştırılması yapılacak mı soruları kamuoyun da gündeme gelirken,  Ak Parti tekrar iktidara geldiği takdir de eski hataların yapılmasının ilimizi daha geriye götüreceği ifade ediliyor. Halk uygun hizmetlerin yapılıp yapılmadığının araştırılması, başarısız olanların görevden alınarak ve yerlerine proje üretmeyi seven ve halkta karşılığı olan bürokratlar atanmasını istiyor.