Bürokratlar da Değişmeli

Mazbatasını aldıktan sonra yemin edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi gecesi yeni kabineyi de açıklayacak.

Bürokratlar da Değişmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kulislere sızan bilgilere göre hiçbir eski bakana yeni kabinede görev verilmeyecek. Bakanlar,milletvekili olmayan siyasiler ve bürokratlardan atanacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşmanın yolunun genç ve enerjik isimlerden geçtiğini biliyor. Özellikle teknofest kuşağını ve  bunun getirdiği vizyona sahip isimlerle yol almanın daha rahat olacağını biliyor.

Bakanlarla birlikte birçok bakanlığın tepe yöneticilerinin de değişmesi söz konusu olacak. Tecrübeli isimlerin bakan yardımcısı, genel müdür ve daire başkanları yapılmasıyla birlikte sürecin daha hızlı yaşanacağı ve sorunların gecikmeden çözüleceği ifade ediliyor.

Yeni atanan bakanların yapacağı ilk icraat ise bakanlıklara çöreklenmiş çıkar ve menfaat gruplarını dağıtmak, ihalelerden komisyon alan bazı danışmanları geldikleri yerlere  göndermek olmalı.

Bakanlıkların bu hali ve bürokratlarıyla yeni bir hizmet heyecanı gelmesi mümkün değil. Umarız Cumhurbaşkanı Erdoğan atadığı tüm yeni bakanlara bu tavsiyelerde bulunur ve nefesinin enselerinde olacağını kendilerine söyler.