Bürokrat Tedirginliği

Geçmiş seçimlere nazaran 2023 yılında yapılacak seçimlerde partilerden aday adayı olmak isteyenlerin azlığı dikkatlerden kaçmıyor.

Bürokrat Tedirginliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunda en önemli sebep, aday adayı olacağı partinin listesinden aday olarak gösterileme, gösterilse bile kazanamama endişesi…

Kendisi şu ya da bu şekilde bir kurumun başında ve havası yerinde. Tamam, bu makamını milletvekilliği unvanıyla taçlandırmak güzel bir hayal ama ya bu gerçekleşmezse? 

Gerçekleşmezse ne olur? Söyleyelim: Öncelikle bu bürokrat abimizin, milletvekili adayı olmak için istifa ettiği makama yeniden dönememe ihtimali var. Diyelim ki döndü, olası bir iktidar değişiminde siyasi duruşu belli olduğu için görevden alınmakla kalmayıp sıradan bir memur olarak farklı illere gönderilme ihtimali de yüksek.

İşte bu gerekçelerle bürokratlarımız temkinli, davranıyorlar bu seçimlerde.

Ancak tüm olumsuzluklarına rağmen böyle bir riski göze alacak isimler yok mu, elbette var.

Kedinde şehre hizmet aşkı ve heyecanı duyan, mevcut milletvekillerinin yetersizliğinden ve bunun kamuoyunda oluşturduğu olumsuz algıdan rahatsız olan genç yürek ve beyinler de çıkacak ve aslanlar gibi yarışacaktır bu seçimlerde.

Ankara bürokrasisinden Hasan Tahsin Fendoğlu ve bazı isimler ile ilimizden birkaç bürokrat ve akademisyenin siyasette çok karşılıkları olmasa da ve taban yoklaması yapıyor olsalar da bazı isimlerde yaş haddinden emekli olmanın rahatlığı var. 

“Madem emekli olacağız bari milletvekili adayı da olalım” düşüncesinde olan bazı isimler, toplumda bir heyecan uyandırmadığı gibi bugüne kadar şehre yaptıkları hizmetler de tartışma konusu. Hatta hizmetleri tartışmaya konu dahi olmayacak kadar zero, yani sıfır…

Anlayacağız, seçimlerin sonucunu bürokratların aday adaylığına olan ilgisinden anlamak da mümkün. Demek seçim çok garanti değil…