Bunu Yapanlara Yazıklar Olsun!

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Türkiye' nin dört bir yanından yardım çağrıları yükselirken ilimizdeki bazı vicdansız ev sahipleri durumu fırsat bilerek kiraya vermek istedikleri evlerini fahiş fiyatla mağdur olan insanlara vermeye çalışıyorlar.

Bunu Yapanlara Yazıklar Olsun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Başak Meral Gündüz

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Türkiye’ nin dört bir yanından yardım çağrıları yükselirken ilimizdeki bazı vicdansız ev sahipleri durumu fırsat bilerek kiraya vermek istedikleri evlerini fahiş fiyatla mağdur olan insanlara vermeye çalışıyorlar. 

Meydana gelen depremin ardından Elazığ ‘ da birçok ev kullanılamaz hale gelirken, hasarlı evlerine giremeyen vatandaşlar ise yeni ev arayışına girdi. Kiralık evlere artan talep karşısında depremden önce hiç değilse doğalgaz ücreti üzerimizden kalksın da kiraya verelim diyen fırsatçı ev sahiplerine de gün doğdu. 

Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar ise geçici olarak Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesinin belirlemiş olduğu sığınma yerleri ile okul, cami, spor salonları ve misafirhanelerde kalmaya başladı. Ancak bir yandan da hasarlı evlerini kara kara düşünmekten kendilerini alıkoyamadılar.

Elazığ ‘ da depremin beşinci günün ardından evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, özellikle TOKİ’ ye bağlı yerleşkeleri tercih ederek ev arayışına başladılar. Ancak başlarını sokacak sağlam bir ev bulma umuduyla tüm TOKİ’ leri dolaşan depremzedeler ev fiyatlarının en az üç katına çıktığını gördü.

FIRSATÇILARA İMKAN VERİLMEMELİ

Elazığ’ da depremin ardından artan ev fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar, durumdan vazife çıkaran vicdansız ev sahipleri fırsatçılık mı yoksa tefecilik mi yapmaktalar sorusunun cevabını aramaya başladılar. Deprem bölgesinden farklı illerden gelen depremzedeler de ilimizde ev bulma konusunda zorluk yaşadıklarını dile getirdiler. 
TOKİ yönetimine bağlı yöneticilerle yaptığımız görüşmelerde her gün onlarca kişinin yönetime gelerek ya da telefonla kendilerini arayarak ev aradıklarını söylediler. Sadece vatandaşların bu isteklerini karşılama adına görüştükleri kişilere boş olan ve kendilerine isim ile telefon numarası bırakan ev sahiplerine ulaşarak mağdur olan vatandaşları görüştürdüklerini ancak sonrasında yapılan geri dönüşlerde ev sahiplerinin fahiş  fiyatlar istediklerini ama yapacak bir şeylerinin olmadığını, mecburen kiralamak zorunda kaldıklarını söylediler. Yöneticilerde bu durumun kendilerini üzdüğünü, birlikte el ele vererek bu zor durumdan kurtulmak istediklerini dile getirdiler. 
Fırsatçılara imkan vermemeli kendimizi onların yerine koymalıyız ifadelerini kullandılar. Mevsim şartlarının çok soğuk olduğu bu dönemlerde depremzede aileleri dışarıda bırakmak veya evlerini yüksek fiyatlarla kiraya vermek vicdansızlıktır, fırsatçılıktır, dediler. 

Hakimiyet gazetesi adına bu fırsatçılığı yapan vatandaşlara seslenerek lütfen vicdanınızın sesini dinleyin ve insafa gelin. Bugün zor durumda kalan insanların yerine yarın sizler geçebilirsiniz diyoruz.Bilin ki Allah’ın sopası yoktur.

Unutmayın ki;Tek yürek olursak birbirimize yeteriz…