BULUT BESİ ÜRETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELECEK

Elazığ'ın ticaret ve sanayi potansiyeline bakıldığında belli başlı kalemlerin öne çıktığını bunlardan birinin de hayvancılık olduğunu belirten AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başka

BULUT BESİ ÜRETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın ticaret ve sanayi potansiyeline bakıldığında belli başlı kalemlerin öne çıktığını bunlardan birinin de hayvancılık olduğunu belirten AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın inişli, çıkışlı da olsa hayvancılık alanında köklü bir geçmişinin olduğunu söyledi. Şehrin hayvancılık geçmişinin tecrübeyi de beraberinde getirdiğini ifade eden Bulut, “Bu tecrübenin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Hayvancılık alanında potansiyelimizin önemli bir bölümünü bu tecrübe oluşturuyor. Markalaşmış kişi ve kurumların varlığı bu tecrübenin yansıması. Elazığ yıllardır bu tecrübeyle bölgenin hayvancılıkta cazibe merkezi. Bölgenin diğer illerinde yetiştirilen küçük-büyük baş hayvanlar bu vesileyle Elazığ’da pazar buluyor. Hayvancılık, şehrimizde iç potansiyeli ve coğrafik konumunun avantajları ile canlı bir sektör. Sektörün gelişmesi için yatırımcıların her alanda desteklenmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Hükümetimizin destek ve teşvik programlarından yatırımcılarımızın en etkin şekilde yararlanması için sürekli irtibat halindeyiz. Elazığ’ın hayvancılık alanındaki potansiyelini doğru kullanıp ticaret hacmini geliştirmek için proje temelli çalışmalarımızı koordinasyon içinde sürdürüyoruz” dedi.

 

CANLI HAYVAN TİCARET BORSASI KURULACAK

Elazığ Ticaret Borsası ile birlikte yürütülen proje sonunda bölgenin en büyük Canlı Hayvan Ticaret Borsası’nın kurulacağını kaydeden Bulut, bu borsanın tam teşekküllü olacağını ve bölgenin tümüne hitap edeceğini belirtti. Bulut projede ciddi aşama kat edildiğini ve yatırım aşamasına yaklaşıldığını ifade ederek, “Bunun için Türkiye’de örnek denebilecek tesisleri gezdik. Yerinde tecrübe ettik. Bu proje hayata geçtiğinde potansiyelimiz topyekûn harekete geçecek. Şehrimizde hatırı sayılı sayıda kişi hayvancılık alanında istihdam ediliyor. Ciddi yatırımcılarımız ve çok iyi diyebileceğimiz tesislerimiz var. Sektörle ilgili birçok ürünü yan kollarıyla birlikte üretiyoruz. Alt yapımız güçlü. Proje hayata geçince bu potansiyelin hepsi yeni bir hareketlilik doğuracak” diye konuştu.

 

BESİCİLER DESTEKLERDEN FAYDALANMALI

Bulut, hükümetin uygun şartlarda hibe ve kredi desteklerinin olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimizin hayvancılık alanında anaç kuzu desteği, buzağı desteği, eğitim desteği, araç gereç destekleri gibi teşvik amaçlı destekleri var. Hibe ve uygun şartlarda kredi destekleri var. Tüm bu desteklerden besi yatırımcı ve üreticilerimizin en etkin şekilde istifade etmesini istiyoruz. Yatırımcılarımızın bu desteklerden faydalanması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu bilmelerini isterim. Dönem dönem yatırımcılarımızla bir araya geliyoruz. Gelmeye de devam edeceğiz.”