BU YIL 60 BİN TON ŞEKER ÜRETİLECEK

Malatya Şeker Fabrikası'nın 2020-2021 pancar alım ve şeker üretim kampanyası düzenlenen törenle başladı. 539 bin ton pancar ekiminin beklendiği kampanya döneminde rekoltenin tam anlamıyla gerçekleşmesi durumunda 480 bin ton civarında pancar işlenerek 60 bin ton şeker üretilecek.

 BU YIL 60 BİN TON ŞEKER ÜRETİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fabrika içinde düzenlenen törene Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Mesut Sönmezler, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Şerefhanlı, Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Grup müdürü, birim müdürleri, çiftçiler, nakliyeciler, fabrika personelleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Malatya şeker fabrikasının 1954 yılından itibaren ülke ekonomisine ve Malatya ekonomisine yüksek katma değer sağladığını ifade ederek,"Malumunuz olduğu üzere bu yıl pandemi dolayısıyla pancar alım açılış törenini sağlık nedenlerinden dolayı kısıtlı olarak gerçekleştirmek zorunda kaldık. Allah’tan bu salgının ülkemizden ve tüm dünyadan şifasını vermesini diliyorum. Sayın Genel Müdürüm, malumunuz olduğu üzere 2020 yılı kampanyası için fabrikamıza 539 bin ton kota verilmiş olup, bu kotamızı Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ ve Malatya illerinde ekim yaptırarak, toplam bin 620 çiftçimiz ile 7 ilde pancar ekimini gerçekleştirdik. Bu yıl 480 bin ton pancar işleyerek, 60 bin ton kristal şeker üretmeyi hedeflemekteyiz" dedi.