Bu Tür Vakalar

Geçtiğimiz gün Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde meydana gelen silahlı kavgada ağır yaralanan Abdulhadi Bilken'in yakınları, hastane önünde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada iki konu öne çıkıyor. Birincisi, olayın iki gün öncesinden başladığı, silahlı saldırı olayı yaşandığı, konunun emniyet yetkililerine iletilmesine rağmen önlem alınmadığıydı.

Bu Tür Vakalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkincisi ise bu tür vakaların ilimizde sıklıkla yaşandığını bu ve buna benzer vakalar çok yaygınlaşmasına rağmen herhangi bir tedbir alınmadığı yönündeydi.

Olayda ağır yaralanan A.B’nin yakını olan Burhan Daş’ın “Bu tür vaka” dediği olayların ne olduğunu hem kamuoyu hem de yetkililer biliyor. Hakimiyet olarak yaklaşık bir yıl önce yine bu köşelerden yazmış ve uyarmıştık. İnsanları tehdit ve şantajla sindirmeye çalışan şebekelere, hırsızlara,insanların huzurunu bozan kişi yada kişilere  yönelik teknik takip ya da fiziki takipler yapılarak bunlar tamamen çökertilmediği sürece olaylar devam edecektir.

Mesele, sadece hastanenin ve şehrin güvenliğini almak değildir. Hem emniyet hem de hastane yönetimi bu konuda ciddi önlemler alıyor ve uyguluyorlar. Ancak halka  açık bir hastanede ne kadar önlem alırsanız alın, bu tür olaylar ne yazık ki yaşanıyor. Bu tür konularda başarı sağlamak ve huzur içinde yaşamak istiyorsak, emniyet güçlerimize yardım ve destek sağlamalı ayrıca da  bu konuda cesur olmalıyız.

Yaşanan bu üzücü olay inşallah artık son olur ve Elazığ’da artık bu tür olaylar bir daha yaşanmaz…