Bu Kez Olacak Gibi

AK Parti Genel Merkezi, tüm şehirleri kapsayan ve tüm milletvekilleri ve parti genel merkez yöneticilerinin sahaya inmelerini sağlayacak güzel bir programı hayata geçiriyor.

Bu Kez Olacak Gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ adıyla başlatılan programın amacı, seçilmişleri teşkilatlarla, STK’larla ve halkla buluşturmak.

Bu programdan murat edilen iki konu var. Biri halkla buluşmak ve kaynaşmak, ikincisi ise halkın hissiyatını ve beklentilerini öğrenmek.

İkinci amaç birincisinden daha önemli ve gerekli. Zira basmakalıp cümleler ve bilindik cümlelerle ziyaret edilen halk, hem kurulan cümlelerden hem de bunları söyleyen isimlerden çok etkilenmiyor hatta çok da hazzetmiyor. 

Halk, siyasilerin anlattıklarını, anlatacaklarını merak etmiyor. Halk, gelen siyasetçiler beni ve sorunlarımı  dinleyecek mi diye” bekliyor.

Halkın düşüncesi ve beklentileri seçimlere yedi ay gibi bir süre kala Ak Parti’nin de bilmek isteyeceği ve  ona göre seçim beyannamesi  hazırlayacağı önemli bir konu.

Elazığ programını icra için ilimize gelen heyetin konuşma ve ziyaretlerinden bu amaca yönelik bir gayreti ve çabayı bizzat müşahede ettik.

Şehir merkezi ve ilçelere dağılan heyet, kendileri çok konuşmak yerine halkı dinlemeyi ve onların sorunlarını tespit edip Genel Merkeze iletmeyi önceleyen bir çalışma yaptılar.

Şehir Buluşmaları güzel ve isabetli bir program. Bu çalışma sonrası Ak Parti’nin objektif olarak kendine ayna tutacağı, eksik ya da yanlışları görüp bunları düzletmek için politikalar üreteceğine inanıyoruz.

Gerçekleştirilen programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün; “Yeni seçimler geliyor. Bazılarımız olacak, bazılarımız olmayacak. Ama şunu herkes bilmeli ki Elazığ’ın sahada en sevilen insanları bizim listelerimizde olacak. Bunu şimdiden ifade edeyim. Sahada, Elazığ’da kimler seviliyorsa eskilerden, yenilerden fark etmez, listelerimizde onlardan oluşacak. Atlananlar veya gözden kaçırılanlar olabilir ama ilmik ilmik gezilerek, işlenerek bu listeler hazırlanacak. Benim sizlerden ve teşkilatımızdan istirhamım genel merkeze ve il koordinatörümüze yardımcı olmalarıdır. Herkes içinden geleni açık açık çok net bir şekilde söylemeli. Arkadan konuşmamalı varsa içindekini ortaya koymalı. Bu şekilde Elazığ’daki vatandaşlarımız kendinden olanları listeye koyarak Ak Parti’nin 2023’deki çalışmalarına destek olmalı. Bunu herkesten talep ediyoruz. Kim ne biliyorsa söylesin. Alanda kim seviliyorsa açıkça söylensin” cümlesi de gösteriyor ki Ak Parti belki de ilk defa genel merkezden liste dayatmak yerine sahayı ve halkı dinleyecek ve onun beklentilerine karşılık gelecek güçlü bir liste ile seçmen karşısına çıkacak. 

Ve sanki bu kez bu olacak. Olmak zorunda, halkla inatlaşılarak  yapılan siyasette kaybeden hep dayatan parti olmuştur ve bunun örnekleri Elâzığ siyasi tarihinde oldukça çoktur. Kaldı ki tüm muhalefet partileri, Ak Parti listesini görüp ona göre ve halkın teveccühünü kazanacak bir liste için bekleyecekler. Anlayacağınız liste oluşturmak tam bir satranç oyununa ve hamlelerine dönecek.