Bu Hafta Vizyonda Ne var?

Nisa Yılmaz/ Bu hafta merakla beklenen yerli ve yabancı yapımlar beyaz perdede sinemaseverlerle buluştu.

Bu Hafta Vizyonda Ne var?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Karakomik Filmler

Sevilen komedyen Cem Yılmaz’ın yazıp, yönettiği iki filmin bir arada yer aldığı Karakomik Filmler, Kaçamak ve 2 Arada adında iki yapımdan oluşuyor.

“Kaçamak” eşlerine yalan söyleyip lüks bir otelde bir haftasonu geçirmeye planlayan erkeklerin bulundukları yerin yakınına dünya dışı yaratıkların iniş yapması ile karışan minik tatillerini konu alıyor. “2 Arada” ise arabalı vapurda çalışan Metin isimli bir karakterin hikayesine odaklanıyor.

 

Malefiz: Kötülüğün Gücü

Küçükken insanların orman krallığına saldırdıklarını gördükten sonra kindar ve taş kalpli bir kahramana dönüşen peri Malefiz ve insanlık kralının kızı Prenses Aurora’nın hikayesini konu alan serinin ikinci filminde yıllar sonra Malefiz ve Aurora’nın ilişkileri gelişmiştir. Yılların nazik davrandığı ikilinin arasında acı ve intikamla başlayan ilişki sevgiye dönüşse de insanlar ve periler halen düşmandır. Aurora’nın Prens Philip ile evlilik tarihi yaklaşmaktadır, bu da güçlü bir ittifak doğuracaktır. Düğünün iki tarafı birleştirmesi beklense de; düşünüldüğü gibi olmaz ve Malefiz ile Aurora savaşın iki farklı cephesinde kalır ve ilişkileri bir defa daha sınanır.

Linda Woolverton , Noah Harpster , Micah Fitzerman-Blue’nun senaristliğini yaptığı, Joachim Rønning’in ise yönetmenliğini üstlendiği filmde Angelina Jolie oyunculuğu ile yine göz doldurmayı başarıyor. Başarılı oyuncuya Elle Fanning, Ed Skrein, Juno Temple, Imelda Staunton eşlik ediyor.

 

En Uzun Gece

Orhan Kılıç’ın yazıp, yönettiği ve başrolünde yer aldığı aksiyon yapımı En Uzun Gece, Bir grup göçmen, bir kamyon kasasında ölü olarak bulunur. Bu karanlık olayı soruşturacak olan ise Komiser Murat olur. Film Komiser Murat’ın ve soruşturmanın hikayesine odaklanıyor.

Filmde ayrıca Cem Kılıç, Eda Erol, Ece Müderrisoğlu ve Umut Özkan da yer alıyor.

 

Oray

Almanya’da bir gurbetçi ailenin hikayesini anlatan, Mehmet Akif Büyükatalay’ın yazıp yönettiği ve Berlin Film Festivali’nden “En İyi İlk Film” ödülüyle dönen Oray; Almanya’da İslam’a bağlı bir hayat süren Oray ve karısı Burcu’nun boşanmasına odaklanıyor. Almanya’da gurbetçi bir ailenin oğlu olark dünyaya gelen Oray, gençliğinde hapse girip çıkmış daha sonra eski defterleri kapatmış ve eşi Burcu ile mutluluğu yakalamıştır. Ancak İslamcı akıma kapılan Oray, eşiyle tartıştığı bir gün, sinirlenip talak hakkını kullanarak eşini sözlü olarak boşar. Ancak bu kararından çok çabuk pişman olup çözüm yolları ararken, film derin mesajlar verecektir.

 Zejhun Demirov, Deniz Orta, Cem Göktaş, Mikael Bajrami ise oyunculukları ile izleyiciden tam not alıyor.