Bu Fırça Kime?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Muhalefeti eleştirip gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, daha sonra partisinin vekillerine de sitem etti.

Bu Fırça Kime?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Kurul'daki toplantılara katılmayan vekillere seslenen Cumhurbaşkanı, "Burada üzülerek bir şeyi söylemek istiyorum; grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim. Bu beni ciddi manada üzdü. Bu millet kendi kasasından maaşı veriyor ve bu maaşla, milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Genel Kurul'da eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını sizlere helal etmez. Kim gelmediyse ben de hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili olmuşsan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Aldığınız maaşlar haramdır, bunu da böyle bilin."

Erdoğan’ın bu sitemi, sitemden de öte fırçasının kimlere değdiğine dair bir hükümde bulunmak istemeyiz. Kaldı ki milletvekillerinin meclise devam-devamsızlık durumunu takip cetveline  de vakıf değiliz. Bu konuda ancak milletvekillerinin meclis çalışmalarına gösterdikleri ilgi ya da ilgisizlikten hareketle konuşabilir.

Geçmişten bu güne meclise ender giden milletvekillerinin isimleri zaman zaman medyada yer buluyor. 

Elazığ milletvekillerinin meclise devamları konusunda bugüne kadar olumsuz bir haber ya da veri okumadık. Görünen o ki ilimiz milletvekillerinin bu fırçadan üzerlerine gelen herhangi bir toz yok. Ancak Erdoğan, 2023 seçimleri öncesi milletvekili listelerini oluştururken devam-devamsızlık listelerini önüne alacak ve kararını buna göre verecek. Bu kadar kızdığına, hakkını helal etmediğine göre devamsızlıkla malul milletvekillerinin listeye girmek ihtimalleri sıfır gibi.  

Milletvekillerinin meclise devamı konusu önemli ve Cumhurbaşkanının tepkisini celp edecek kadar hayati, ancak nasıl önemli olan milletvekillerinin halktaki karşılıkları ve şehirlerinde ne kadar itibar ve değer görüp görmedikleri.

Listelerin oluşturulmasında sadece devam çizelgesi değil, memnuniyet anketlerinin de etkili ve hatta daha önemli olması gerekir.