Bu da Doktor Ayıbı

Genelde sağlık personeli ve özellikle doktorlara uygulanan şiddet ve cinayet haberleri yayınlanır ve halkımız, bu uygulamaları şiddetle kınarken doktorlarımıza sahip çıkardı.

Bu da Doktor Ayıbı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

halkımız, bu uygulamaları şiddetle kınarken doktorlarımıza sahip çıkardı.

Zaman zaman doktorların da yanlışlarını gündeme getiren olsa da bunlar bile tepkiyle karşılandığı için ya paylaşım silinir ya da özür dilenirdi.

Bu kez farklı bir haber düştü ajanslara. Bu defa  yanlışı yapan doktorlardı. Hem de fiilen görevinden kaynaklı bir hata ve yanlış değil, muayene ettiği hastaları hakir görüp, aşağılayarak ve hakaret ederek yapılmış bir yanlıştı bu.

Ordu’nun Gürgentepe Devlet Hastanesi'nde görev yapan pratisyen hekim U.G., sosyal medya hesabından ilçedeki hastalar hakkında çirkin ve küfürlü paylaşımda bulunarak şunları yazıyordu.

“Ter, tezek ve çökelek karışımlı Gürgentepe kokusuyla başlayan bir nöbetten herkese günaydın… Reçeteye duş jeli eklememe ramak kaldı. Atatürk’ün ‘bakın bunun adı şapkadır’ dediği noktadayım. This is banyo” 

Bu hakaretlere komşu ilçe olan Gölköy Devlet Hastanesi'nde görev yapan bir başka pratisyen hekim S.G. de yorum yaparak, çirkin bir şekilde cevap verdi.

İlçelerde görev yapan doktorların bu yazışmaları sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkilere neden olurken, doktorlar açığa alınarak haklarında idari soruşturma başlatılmış.

Doktorlara şiddet uygulayan ve olumsuz davranışlar gösterilmesi ne kadar yanlışsa, doktorların hizmet götürmekle görevli Anadolu insanına böylesine hakaretler yağdırıp küçümsemesi de o kadar yanlış.

Ordu gibi Anadolu’nun birçok ilçesindeki insanlar, hayatını tarım ve hayvancılıkla geçindiriyor. Bağ-bayır, gece gündüz çalışıyor ve üretiyor. 

Elbette elleri nasırlı, alınları terli olacak Anadolu insanının. Onların duş jeli ve parfüm alacak parası mı var ki sıkıp hastaneye gelebilsinler.

İşini en güzel yapıp hastalara insanca muamelede bulunan ve bu yönüyle öne çıkan doktorları tenzih ederiz ama sayıları çok az da olsa, halka tepeden bakan, kendilerini ayrıcalıklı, imtiyazlı ve farklı gören üstenci doktorlarımız ne yazık ki en büyük kötülüğü kendilerine ve mesleklerine yapıyorlar.