'Biz Tanıyoruz Da…'

15 Temmuz'un yıl dönümü için İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen anmada konuşma metninin dışına çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli, 'son söz' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan için: 'Bunu yanlış yorumlamayınız, yanlış anlamayınız ama dikkatinizi çekmek için söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlayınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlatınız' dedi.

'Biz Tanıyoruz Da…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli, 15 Temmuz ihanetinin ardından buna benzer cümleleri Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullanıyor ve Erdoğan’sız bir Türkiye’nin ülkemiz aleyhinde çalışma yürüten küresel güçlerin bayramı olacağına dikkat çekerek halkımızI bu gerçeği görmeye davet ediyor.

Bahçeli’nin bu uyarısı ve dikkat çekmeye çalıştığı konuda Ak Partililerin bir endişesi yok. Değişik sebeplerle kırgın ve kızgın olsalar da Erdoğan’ın ülkemiz için, mazlum ülkeler için ne anlam ifade ettiğini, Erdoğan’ı indirmek isteyen çevrelerin asıl amacının Türkiye’nin önünü kesmek olduğunu biliyorlar.

Belli ki Bahçeli bu uyarı ve çağrılarını şimdilerde daha çok İyi Parti’ye giden eski MHP’liler için yapıyor. Zira bayram ziyaretleri ve öncesinde görüştüğümüz birçok eski MHP’li’nin önemli bir kısmının İyi Parti’ye gittiğini  az da olsa bir bölümünün ilginç bir şekilde CHP’ye sıcak baktığını müşahede ettik.

Bahçeli de bu gerçeği görmüş olacak ki tarihi çağrısını yineledi ve “Erdoğan’ı, tanıyın, anlayın ve anlatın” demek zorunda kaldı.

Bu gerçekten hareketle MHP teşkilatlarına bu süreçte önemli görevler düşüyor.  Zira mesele, parti meselesini çoktan aşmış ve hayat-memat meselesi haline gelmiş önemli bir konudur.

Bu konu, Ak Parti teşkilatlarının ve seçilmişlerin de üzerinde hassasiyetle durması ve adım atması gereken bir konudur, hatta milli bir görevdir.