Böyle Olur Dayanışma

Sosyal medya her zaman gereksiz muhabbetlerin ve yalan yanlış bilgilerin döneceği bir mecra olacak değil elbet.

Böyle Olur Dayanışma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanayan bir yaranın dile getirildiği ve gündeme taşındığında güzel ve herkesi memnun eden güzelliklerin yaşanmasına da katkı sunan bir özelliğini de takdir etmek gerek sosyal medyanın.

Konu malum. Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6,8'lik depremde evi yıkılan ve iki kızıyla 3 yıldır konteynerde kalan 84 yaşındaki Nebahat Şen’in yardım talebi sosyal  medya ve haber sitelerinde yer aldıktan hemen sonra birçok kişi ve kurum harekete geçti.

Bu konularda her zaman duyarlılığını ve hassasiyetini ortaya koyan şehrin vicdanı ve gür sesi Halis Yıldız ağabey, nazı geçenleri aradı ve yardım talebinde bulundu.

Bu konuda kendisinin hassasiyeti ve duyarlılığına inanan çok sayıda hayırsever insan da gerekli yardımları yaptı ve Halis Yıldız’a ulaştırdı.

Bunlar yaşanırken Elazığ Valiliği devreye girdi ve Nebahat teyze ile ilgili bilgileri verdikten sonra “her türlü yardımı yapıyoruz, herkesin gönlü ve yüreği rahat olsun” mealinde açıklama yaptı.

Bunun ardından CHP İl Başkanı da Coşkun Çağlar Duran da teyzemizi ziyaret etti, ilgi ve desteklerinden dolayı Elazığ Valiliğine teşekkür etti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Nebahat Teyzeye yardım amaçlı olarak yakın çevresinden destek isteyen Halis Ağabey, sorunun çözüldüğü ve Nebahat teyzenin ihtiyaçlarının giderildiği için kendine gönderilen paraları geldikleri hesaplara teşekkür mesajıyla birlikte iade etti.

Sonuçta Elazığ,  güzel, bir dayanışmayı göstermekle kalmadı sorunun çözümünde her biri bir paydaşlık ve güzel bir örneklik ortaya koydu. Alkışlıyoruz.