Böyle Olmuyor Ama!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilimizde çok sayıda program, etkinlik ve açılış düzenlendi.

Böyle Olmuyor Ama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlardan biri de 3 Aralık günü tatil olmasından  dolayı  2 Aralık günü Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından da bir program düzenlendi. Protokole ve resmi kurum çalışmalarına yönelik bu programda açıklanan veriler dikkat çekti.

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak engellilerimizin toplumsal hayata tam ve etkin katılımların sağlamak, maddi, manevi ve psikolojik olarak her alanda birçok çalışma yürütmekteyiz. İlimizde 4 engelli bakım kuruluşumuzda yaklaşık 600 engelliye yatılı bakım hizmet sunmaktayız. Yine 5 binin üzerinde engelli yakınına evde bakım ücreti hizmetiyle aylık 3 bin 336 lira, yıllık bazda 200 milyon liranın üzerinde ödeme yapmaktayız. Yine ilimizde yaklaşık 12 bin engelliye vermiş olduğumuz engelli kimlik kartı ile ulaşım, haberleşme ve vergi indirimi gibi alanlarda çeşitli haklardan faydalanmalarını sağlamaktayız" bilgilerini verdi.

Elbette bu bilgiler önemli, değerli ve tabi ki  bilinmeli. Ancak bunun yeri ve günü engelliler günü programı olamamalı. Bu tür bilgilerle engellilerin gönlü fethediliyor sanılıyor belki ama onların naif ve ince ruhları incinebilir.Bu programlar onların ruh dünyasına hitap edecek sıcak, ruhu ve kuşatıcılığı olan programlar olmalı.

Bu cümlelerimiz, özel bireylerimize yapılan devlet desteklerini önemsemediğimiz anlamına asla gelmesin. Sosyal devlet, ilk kez gücünü, şefkatini ve fedakârlığını bu dönemde gösterdi. Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bu kapsamda yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyor ve başarılı buluyoruz. Yapılan hizmetler, bu programlar ile  değil, özel hazırlanmış kısa video ya da cumhurbaşkanlığı iletişim merkezinin yaptığı capslere benzer görsellerle  halkımıza duyurulmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. 

Bu yılın en güzel engelliler günü hizmeti ve etkinliği, Elazığ Belediyesi’nin engellilerin kendi gününde yani 3 Aralık’ta hizmete açtığı Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çok şık ve özel bir etkinlikle özel bireylere hediye edilmesi oldu.

Özel bireyler özeldir ve özelliklerinin bilinmesi onları mutlu eder. Ama yapılanlar sürekli dile getirilirse incinebilirler. Bu konuda biraz dikkatli olmamız gerekiyor diye düşünüyoruz…